Voor veel kinderen is Koningsdag niet compleet zonder schmink. (foto: Arco van der Lee)
Voor veel kinderen is Koningsdag niet compleet zonder schmink. (foto: Arco van der Lee)

Activiteiten in Papendrecht op Koningsdag

Papendrecht - Zaterdag 27 april wordt er op veel plaatsen in Papendrecht Koningsdag gevierd. Een overzicht van de activiteiten die bij de redactie binnenkwamen.

De Zonnebloem

In Speeltuin De Zonnebloem is iedereen op Koningsdag vanaf 13.30 uur welkom in. Voor de kinderen is er een leuk springkussen. Ook kunnen ze touwtje trekken en spijkerbroek hangen. Voor de ouders is er een terras waar naast een drankje ook een hapje te koop is. Voor de kinderen zijn er nog pannenkoeken te verkrijgen.

Trap Af

In café de Trap Af aan het Westeind 76 zullen op Koningsdag drie bands spelen. De avond wordt afgetrapt door de Southern rock/post-grunge band No Sign Of Harry Peat. Daarna zal de Papendrechtse band Ramskop met hun ludieke nederlandstalige heavy metal het podium overnemen. The Empyrean uit Dordrecht zal de avond afsluiten met een stevige dosis alternatieve hard rock.
Het café is open vanaf 20.00 uur, optredens vanaf 21.00 uur. Entree: gratis

No Sign of Harry Peat is opgericht in 2014 met een no-nonsense mentaliteit: niet te moeilijk, maar wel superlekker. De band heeft een authentieke sound, waarin invloeden zijn te herkennen als southern rock, post-grunge en garage rock.

Ramskop staat voor rauwe zang, snoeihard gitaarspel en gekke teksten. Even eigenwijs als de naam doet vermoeden, komt Ramskop je wakker schudden.

Bij Bosshardt

Buurtsteunpunt Bij Bosshardt bevindt zich aan de Staringlaan 3 en is dagelijks geopend met diverse activiteiten voor groot en klein. Tevens beschikt het buurtcentrum over een tweedehandskledingwinkel waar kleding gebracht en gekocht kan worden.

Ook op zaterdag 27 april is Bij Bosshardt geopend. "We kijken met elkaar naar de koninklijke familie op televisie en eten 's middags soep met elkaar. De koffie staat klaar." Bezoekers zijn welkom tussen 10.30 en 13.00 uur.

Smarties

Een vertrouwd gezicht met Koningsdag is het optreden van het gezelligheidskoor de Smarties. Na de aubade zullen zij een optreden verzorgen in de muziektent van 10.15 tot 11.00 uur.

Muziek

Bij Il Mercato en Willaerts is er muziek van 13.00 tot 19.00 uur. Met Session, The Originals, Smoy, Colibri en de dj's van Club Willaerts.

Foto's insturen

Maak je leuke foto's tijdens Koningsdag in Papendrecht? Stuur er eens eentje naar de redactie. De leukste foto's zijn te zien in de krant en op de website. Stuur je foto naar: redactie.pan@persgroep.nl .

Meer berichten