Hanne de Vries: 'Ik hoop dat juist de jeugd die niet of niet vaak een kerk van binnen zien, naar mijn concerten komen.' (foto: Michael Terlouw)
Hanne de Vries: 'Ik hoop dat juist de jeugd die niet of niet vaak een kerk van binnen zien, naar mijn concerten komen.' (foto: Michael Terlouw)

Hanne de Vries speelt in de Schuilplaats

Papendrecht - Aanbiddingsleider Hanne de Vries treedt zaterdag 20 april dan op voor jongelui van 15 tot 25 jaar in Evangelische Gemeente de Schuilplaats in de Schooldwarsstraat. Het optreden begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 5.

Hanne reist momenteel met zijn derde huiskamertour rond door Nederland. De eerste tour in 2013 was ter ere van zijn 10 jarig jubileum. Behalve in huiskamers, trad hij ook op in jeugdhonken, hooizolders en een discotheek.

Hanne is al jarenlang betrokken bij de EO-Jongerendag, Opwekking, Camping de Betteld en jongerenbeweging Soul Survivor. Deze laatste organiseert jaarlijks rond Koningsdag een meerdaags festival op strand Nulde, waar jongeren zich nog voor op kunnen geven (zie www.soulsurvivor.nl/festival-2019).

Hanne werkt alweer jaren als fulltime muzikant. Zijn motivatie? "Ik hoop met mijn muziek te bereiken dat iedereen die het hoort ook iets van God zelf ervaart. God is de bron van het leven, mijn Schepper, de basis van alles. En daar zing ik over en getuig ik van."

Vooral jongelui weten zijn muziek te waarderen. "Ik hoop dat juist de jeugd die niet of niet vaak een kerk van binnen zien, naar mijn concerten komen."

Hanne de Vries die stevige rocknummers zingt, afgewisseld met meeslepende ballads, bracht in 2016 zijn vierde cd uit, genaamd 'Favour'. Naast zijn debuut-cd 'White Flag' in 2010, maakte hij de cd's Face to Face'(2012) en een Nederlandstalig album 'Toegewijd' (2013).

Afgelopen jaar kwam de CD 'Not a fairytale' uit."Dit is wel mijn meest persoonlijke album. Ik heb liedjes geschreven rondom thema's die mij bezighouden: sociale gerechtigheid, depressie en mijn liefde voor Jezus. 'Not a Fairytale' is een heel eigen album geworden. De tekst van dit liedje liegt er niet om, vrij vertaald staat er: 'Er zijn mensen in deze wereld die zeggen dat Jezus Christus dood is. Een denkbeeldige vriend die alleen tussen mijn oren zou bestaan. Maar Hij is geen sprookjesfiguur. Hij bestaat echt, Hij leeft zelfs IN mij'.

Hanne de Vries staat altijd heel ontspannen op het podium, wat zijn toehoorders helpt om zich op hun gemak te voelen. "De sfeer is veilig en men hoeft zich niet beter voor te doen dan men is, want dat doe ik ook niet."

Tijdens een huiskamerconcert zie je Hanne misschien wel op z'n best: zonder show en zonder poespas, simpelweg hij en zijn gitaar. "Verwacht een intieme en eerlijke avond waarop we met elkaar God aanbidden en nadenken over het leven en over geloof." – ik heb bewust gekozen om 'out-of-the-box' te denken en te maken wat ik zelf tof vind – en niet wat mensen van 'worship' verwachten. Laat je dus vooral verrassen!"

Het optreden in de Schuilplaats begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 5. Aanmelden bij jeugdoudste@gmail.comn .

Meer berichten