(foto: Ambulancedienst ZHZ)
(foto: Ambulancedienst ZHZ)

Tv-presentatrice Rachel oefent ambulancerondjes

Regio - Op het afgesloten parkeerterrein van FC Dordrecht oefende tv-presentatrice Rachel Rosier dinsdagmiddag haar rijrondjes in een ambulance. Een filmploeg van het populaire medische kinderprogramma Topdoks maakte een item over het werk van de ambulancechauffeur. 

Rachel ging ook mee tijdens een echte instructierit dwars door Dordrecht met ambulancechauffeur-rijinstructeur Remco Baks en ambulancechauffeur Christiaan Nijsink. Ze kon hierbij zien hoe de chauffeurs bekwaam blijven in het rijden met sirene en zwaailicht én hoe het overige verkeer op die signalen reageert. 
Onder leiding van Remco mocht ze vervolgens zelf eens proberen hoe je soepel bochtjes maakt in zo'n zware wagen met een patiënt achterin (haar medepresentator Elbert Smelt), terwijl een fietser met koptelefoon op z'n oren vlak voor je langs zoeft (eveneens Elbert).

De nieuwe afleveringen komen eind dit jaar op televisie bij NPO Zapp. Het programma belicht allerlei facetten van medische zorg en hulpverlening voor een publiek van circa 8- tot 14-jarigen. De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid werkte al meermalen aan Topdoks mee en doet dat graag, "omdat dit bijdraagt aan begrip voor ons werk en hopelijk jonge kijkers enthousiast maakt voor de zorg".
Om dezelfde reden houdt de Ambulancedienst op zaterdag 20 april een publieksdag in Papendrecht voor alle belangstellenden. Hierbij worden allerlei ambulancevoertuigen getoond en gedemonstreerd. Ook is het de gelegenheid om de nieuwste uitrukpost, annex hoofdkantoor te bekijken. De open dag vindt van 10.00 tot 16.00 uur plaats aan de Vliedberg 2 in Papendrecht. 

Meer berichten