Ilse DeLange treedt op tijdens Wantijpop. (Foto: Privé)
Ilse DeLange treedt op tijdens Wantijpop. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Line-up van Wantijpop is bekend

Door Eline Lohman

Regio – Het programma van het Dordtse festival Wantijpop, dat dit jaar plaatsvindt op 15 juni, is bekend. De hoofd-act is Ilse DeLange en verder treden onder meer The Dirty Daddies, Naaz en Kraantje Pappie op.

De Dordtse zangeres Merol trapt Wantijpop af. Zij heeft recent de Dordtse Popprijs gewonnen. "Merol is eigentijds en een beetje brutaal," zegt Dirk Malschaert van BOD Events over de programmering van de zangeres. "Ze heeft nog weinig in Dordrecht optreden, dus we zijn blij met haar komst." Daarna is het de beurt aan zangeres Nana Adjoa. "Zij brengt soulvolle Indy-pop, wat rustigere muziek. Vorig jaar is Nana Adjoa genomineerd voor een 3 FM Award voor haar single, dus zij is echt een opkomende naam."

Één van de hoofdacts is Kraantje Pappie. Ofwel: dan is het tijd voor hiphop. Dirk: "In 2018 was dit de best scorende Nederlandse act in de Top 40, dus we zijn blij dat we zo'n grote naam hebben weten te strikken voor ons evenement." Na Kraantje Pappie staat de opkomende band Indian Askin op het podium. Punk, grunge, met invloeden uit de sixties. "Vorige maand heeft de band haar tweede album uitgebracht. Het is een heel goede live-band."

Daarna is de tijd rijp voor 'de absolute hoofd-act', volgens Dirk: Ilse DeLange. "Voor het eerst in zes jaar heeft zij een nieuw album uitgebracht. Ze heeft een Edison-award gewonnen voor haar hele oeuvre en natuurlijk is ze bekend van The Common Linnets." Vervolgens treedt zangeres Naaz op. Zij komt oorspronkelijk uit Gorinchem en is bekend van het nummer 'Words', dat het heel goed doet. "Ze is internationaal bekend, ook al is ze nog steeds een opkomende artieste. Naaz treedt weinig op in Nederland, heel mooi dus dat zij naar Wantijpop komt." De afsluiter van Wantijpop 2019 is de band 'The Dirty Daddies', een Dordtse coverband. "Deze band kan een gigantische live-act neerzetten."

Al met al een mooi programma, vindt Dirk. "We hebben veel lokaal talent bij Wantijpop, naast de grote namen. Het is van alles wat en dat maakt dat er voor iedereen wel iets naar zijn of haar smaak bij zit. Wij zijn zeer tevreden met het programma. Wantijpop is 15 juni gratis toegankelijk, zoals altijd en voor alle leeftijden. We hebben weer het Geheime Deuntjes veld met de 078 Podcast en de Popcentrale programmeert het lokale podium. Het programma van het Popcentrale Podium wordt woensdag 27 maart bekend gemaakt. Verder is er net zoals vorige keren een Food- en Kinderplein met allerlei activiteiten." Voor meer informatie, zie de website van het evenement, www.wantijpop.nl.
 

Meer berichten