De organisatie van SamenLoop voor Hoop (foto: Izaak van den Berg)
De organisatie van SamenLoop voor Hoop (foto: Izaak van den Berg)

Kick Off SamenLoop voor Hoop

Door: Nanda van Heteren

PAPENDRECHT – De kick off van SamenLoop voor Hoop Papendrecht (een evenement van Koningin Wilhelmina Fonds KWF Kankerbestrijding) is een feit: de organisatie kwam maandagavond in het gemeentehuis bijeen om de pers te woord te staan. De derde editie van het evenement vindt op 15 en 16 mei 2020 plaats.

Tijdens de bijeenkomst werd de nieuwe samenstelling van de organisatie bekend gemaakt. Het bestuur bestaat uit voorzitter Machteld Pot, secretaris Hans Ardon en penningmeester Bianca de Bot. De commissie is onder leiding van Sandra Hollander (teamwerving), Mary Opperman (kinderloop), Henk Scheermeijer (logistiek, facilitair, catering en vrijwilligers), Richard Luijks (sponsoring), Hans Ardon (programma regisseur), Herman Nieuwstraten (ceremonies) en Cora Vastenouw doet de pr.


Pot liet in haar toespraak weten 'veel vrijwilligerswerk te hebben gedaan, maar zeer vereerd te zijn toen zij werd gevraagd voor de functie voorzitter van SamenLoop voor Hoop'. Doel van de organisatie is ook deze editie zoveel mogelijk geld in zamelen voor onder meer het onderzoek naar kanker. Ook de jeugdcommissie draagt hun steentje bij. Bowien, Ravi en Sven riepen 'kinderen tussen de twaalf en achttien jaar op voor een superleuk en supergezellig evenement'. Pot: ,,Ook ouderen worden een onderdeel van deze SamenLoop voor Hoop."

Ambassadeur Cees de Bruin: ,,Toen Hans een paar jaar geleden naar het gemeentehuis stapte met dit plan, was ik meteen getroffen door de titel. Dit past uitstekend in Papendrecht. Men wil in beweging zijn en wat voor anderen over hebben."
Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke (VVD) was zeer enthousiast: ,,Natuurlijk steunen wij als gemeente dit initiatief. Twee jaar geleden heb ik vooraan meegelopen en dat ga ik nu weer doen. Elke twee jaar wil ik een paar uurtjes extra lopen." Moerkerke benadrukt het effect van het evenement: ,,Er gebeurt ook iets met mensen om de persoon heen die kanker heeft. Mensen in die situatie hebben drie keer zo vaak psychische hulp nodig. Nu zoeken zij geen hulp in de gezondheidszorg, maar maken een praatje met een ander die hetzelfde meemaakt, slaan een arm om elkaar heen."

Terugkijkend op de vorige keer, is de burgemeester 'buitengewoon trots' op de 28 teams die in totaal 505 lopers telde. ,,Er is toen 68.441 euro netto opgehaald. Daar kan je als goed doel hele mooie dingen mee doen en daar ben ik trots op." De burgervader heeft een tip voor elke Papendrechter die 15 en 16 mei 2020 mee wil doen op het plein voor het gemeentekantoor: ,,Je hoeft niet te trainen voor dit evenement. Enthousiasme en hart voor elkaar zorgen dat je mee kan doen."

Inschrijven kan via samenloopvoorhoop.nl/Papendrecht, daar is ook meer informatie te vinden over het evenement.

Meer berichten