Foto:

Gezellige ontmoeting bij Buurtzorg Papendrecht

door Ina Florusse

Papendrecht - 'Buurtzorg Papendrecht' is een Thuiszorgorganisatie die in Papendrecht alweer drie jaar gerund wordt door een klein zelfsturend team van hoogopgeleide wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden. Sinds kort bieden ze hun cliënten, naast de zorg, zo nu en dan een gezellig samenzijn, inclusief driegangenmaaltijd.

Omdat het kantoor aan de Constantijn Huijgenslaan 43 C te weinig ruimte biedt voor de maaltijd, kwamen ze uit bij de Morgensterkerk die hen graag ter wille was. Dinsdag 5 maart was alhier de tweede gezellige ontmoeting die van elf tot twee uur plaatsvond.

'Buurtzorg Papendrecht' staat voor 'een professionele en toegewijde belangstelling voor de persoonlijke situatie van de cliënt'. Deze gezellige bijeenkomsten in de Morgensterkerk zijn hier een goed voorbeeld van.

De gasten waren dan ook vol lof, zowel over hun gastvrijheid als over de kookkunsten van hun 'privé-kok. Eén van hen hield zelfs een korte speech: "De maaltijd was weer fantastisch, en het personeel levert hele goede zorg. Zo, en nu mogen jullie weer eten" besloot ze haar relaas.

De anderen waren het hier volmondig mee eens. De één stak zijn duim omhoog, de ander zei: "Het was buitengewoon." Daar de aanwezige dames in de meerderheid waren, waren zij van mening dat de mannen ook aangespoord moesten worden om te komen. "De meeste mannen koken niet vaak hoor!" Natuurlijk werd deze vraag even voorgelegd aan de paar aanwezige mannen: "Als ik niet ergens uitgenodigd wordt, dan kook ik zelf" zei de één, en de ander: "Ik begin met een biertje, en dan ga ik koken." Maar ook klonk: "Alleen eten? Daar is geen pruimtabak aan."

Coördinator van de gastvrouwen- en heren Jennie Vos uit de Morgensterkerk, is blij met het contact met Buurtzorg. "Wij treden als kerk graag naar buiten, binnenkort bijvoorbeeld om ons 100 jarig bestaan te vieren." Die week vindt van 5 tot 12 mei plaats.

En de dames van Buurtzorg? " Wij zijn heel blij met deze ruimte. Ons kantoor is niet groot, en staat vol met de nodige medische middelen. Dankzij sponsoring en de eigen bijdrage van €10 per bijeenkomst, of een driestrippenkaart voor € 7,50, spelen we quitte "

En wat de zorg die ze bieden betreft: " We willen zo snel mogelijk inspelen op zorgvragen, samen oplossingen zoeken, zodat grotere problemen worden voorkomen. We zien er op toe dat de cliënt hierbij zelf beslissingen neemt." En dan als laatste komt er nog achteraan: "We zijn nog wel op zoek naar wijkverpleegkundigen." Wie belangstelling heeft kan mailen naar papendrecht@buurtzorgnederland.com of bellen met 06-20179565.

Meer berichten