Angela Hofland en Sonja Keizer zijn een weekend naar een Kloosterretraite was geweest. (foto: Ina Florusse)
Angela Hofland en Sonja Keizer zijn een weekend naar een Kloosterretraite was geweest. (foto: Ina Florusse) (Foto: )

Interkerkelijke stilte- en bezinningsdag

door Ina Florusse

Papendrecht - Op zaterdag 6 april vindt er in het gebouw van de Vrije Baptistengemeente, Poldermolen 7, een interkerkelijke stilte- en bezinningsdag plaats, van 14.00 tot 21.00 uur. Spreekster Marjanne de Bruin zal in twee momenten het thema 'Laad mij met rust' uitwerken, vanuit de onderwerpen gebed, stilte en christelijke meditatie. Doel van deze dag is om vrouwen vanuit de drukte van alledag momenten van stilte en bezinning met God te bieden.

Angela Hofland, die vorig jaar met Sonja Keizer een weekend naar een Kloosterretraite was geweest, wilde een dergelijk programma ook aan de vrouwen in Papendrecht aanbieden. Inmiddels is de organisatie zo goed als rond, mede dankzij enkele dames die samen met Angela en Sonja de werkgroep vormen.

Al brainstormend kwamen ze met elkaar tot een mooi programma. "We hebben er heel bewust voor gekozen om deze stilte- en bezinningsdag van 14.00 tot 21.00 uur te laten duren. Dit omdat de ochtend doorgaans de meest hectische tijd is in gezinnen met kinderen, en ook zodat ze na afloop niet in de drukte van het gezin terug komen."

Op de vraag wat het 'stilte – en bezinningsweekend' vorig jaar met hen gedaan had, antwoord Angela spontaan: "Ik ben me pas een jaar of vijf geleden in het christelijk geloof gaan verdiepen, maar vorig jaar heb ik in dat klooster pas echt een ontmoeting met God gehad. Sindsdien ben ik bewuster met God gaan leven en drong de essentie van stilte en Bijbel lezen door. Inmiddels is mijn geloof in God de drijfkracht om dit aardse bestaan voort te zetten en uit te dragen."

Sonja, die al van jongs af aan gelovig is, beaamt dit laatste. "Bidden en stilzijn voor God heeft zo'n impact, dat ik veel dichter bij God ben gaan leven, en dat ik Hem bij het leven van alledag betrek. Ik volg al jaren Bijbelstudies, maar dankzij dat weekend heeft alles meer diepgang gekregen. Ik durf nu meer afhankelijk van God te leven, en ervaar Zijn leiding meer en meer."

"Zoals gezegd zal Marjanne op twee momenten het thema uitwerken. En verder is het de bedoeling dat deze dag, op het zingen na, in stilte plaatsvindt. Er zal als het ware een verticale communicatie plaatsvinden. We gaan bidden, wat niet anders is dan praten met God, er zal over christelijke meditatie gesproken worden: het vermogen om Gods stem te horen, en we zullen in stilte verbinding maken met God, ook tijdens een wandeling."

Sonja voegt nog toe dat de entree mede dankzij sponsoring slechts €8 bedraagt, inclusief een eenvoudige maaltijd.

Inschrijvingen via mailadres laadmijmetrust@hotmail.com .

Meer berichten