Foto:

Jolanda Faro: passen je zomerkleren nog?

Ben je ook zo blij dat het voorjaar in de lucht hangt? De vogeltjes weer gaan fluiten, bollen uit de grond schieten en de bomen een lichtgroen waas krijgen?

Zomerkleren van vorig jaar worden uit de kast gehaald…… en dan is dat blije gevoel soms opeens verdwenen! Er blijken in de wintermaanden toch stiekem wat kilootjes te zijn bijgekomen.

In de winterperiode laten veel mensen de touwtjes een beetje vieren.

Ten eerste wordt er vaak minder gesport. Het is buiten koud en donker en dat nodigt niet uit om 's avonds nog de deur uit te gaan. Wie houdt er niet van zo'n lekker huispak met warme wollen sokken om in te bankhangen en een dikke trui onder een wollen winterjas?

Zo is het echter wel erg gemakkelijk om vooral niet naar je lichaam te kijken. Daar waar je zomers mee oog in oog staat, kun je 's winters op deze manier mooi ontduiken.

Ten tweede wordt er vaak meer en anders gegeten dan zomers. Winterkost (gebonden soepen, stamppotten) bevat meestal meer koolhydraten, vetten en calorieën dan zomerkost (salades).

Deze extra "energie" slaat je lichaam om in vet. Helemaal als je ook nog eens minder in beweging bent.

Hoe kom je nu weer van die extra kilo's af? Door je eet- en beweegpatroon te veranderen. Hier mee beginnen is meestal niet zo moeilijk…… maar het een aantal maanden volhouden dan weer wel! Het is er niet in een paar weken aan gekomen, dus verwacht ook niet dat het er binnen 3 weken weer (blijvend) af is.

Daarom start ik dinsdagavond 9 april weer met mijn levensstijlprogramma "Get in shape!" (voorheen Fight to get Fit), waarbij we 10 weken gaan werken aan een gezond eet- en beweegpatroon. Zodat je deze zomer gewoon weer in de zomerkleren past van vorig jaar…..

www.fitenfun.eu

Meer berichten