(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)
(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink) (Foto: )

Heropening van het Cruyff Court aan de Oostkil

PAPENDRECHT - Wethouder Pieter Paans heeft op woensdag 6 maart aan de Oostkil het Cruyff Court heropend. Na de officiële opening was er een Freestyleshow van Bailey de Regt. Er was ook een luchtkussen en de kinderen kregen de kans om van Bailey wat trucs te leren.

Om 13.30 uur is het sociaal convenant, dat onder andere in samenwerking met de buurt is opgesteld, in basisschool 't Kofschip ondertekend. De deelnemende partijen zijn Gemeente Papendrecht, de Cruyff Foundation, CBS Prins Floris, OBS 't Kofschip, VV Drechtstreek, VV Papendrecht, Wasko en stichting Tandem Support.

Het Cruyff Court in Papendrecht krijgt ook een watertappunt van Join The Pipe. Dit vrolijke tappunt zorgt voor een gezonde dorstlesser en bevordert minder aankoop van plastic flesjes en minder afval.

Aansluitend aan de heropening van het Cruyff Court startte het 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Bijzonder is dat de Cruyff Coach, Gerard Molenaar, jongeren bereid heeft gevonden dit toernooi mee te organiseren.

(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)

Meer berichten