Foto:

GroenLinks: compliment voor stichting Anders

Papendrecht - Op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart gingen delegaties van GroenLinks Drechtsteden, waaronder fractievoorzitter Bert Grimmius uit Papendrecht, op pad om complimenten te geven. GroenLinks deed dit in het kader van de Nationale Complimentendag.

Met bloemen, iets lekkers en een oorkonde werden mensen in het zonnetje gezet, die zicht inzetten om hun gemeenschap groener of socialer te maken.

In Papendrecht ging een compliment naar de stichting Anders. Deze stichting daagt ondernemers uit om een stukje van hun producenten, diensten of talenten beschikbaar te maken voor mensen in de samenleving die dat keihard nodig hebben, maar zelf niet kunnen betalen. Herman vertelde dat er inmiddels meer dan 200 bedrijven zijn aangesloten, van juridisch advies tot klussen in of bij huis. Dat mag ook wel, want elke week krijgt de organisatie alleen al in Papendrecht zo'n 5 nieuwe verzoeken om hulp binnen. Aan Herman de taak om in gesprek te gaan om de achtergrond te horen en te toetsen. Met deze stichting, die overigens in heel Drechtsteden actief is, wordt de samenleving weer een stukje beter en socialer door zorg voor elkaar. De vrijwillige inzet van de stichting zelf en de aangesloten ondernemers verdient dan ook een groot compliment.

De Complimentendag is ook de aftrap voor de Groen Lintjes 2019, die worden op 5 juni uitgereikt. Voordrachten voor Complimentendag komen uit de lokale GroenLinks fracties, het Groene Lintje is een publieksprijs.

Meer berichten