Cruyff Court wordt woensdag heropend

Papendrecht - Wethouder Pieter Paans op woensdag 6 maart, om 13.15 uur de nieuwe toplaag van het Cruyff Court aan de Oostkil. Na de officiële opening is er een Freestyleshow van Bailey de Regt. Er is ook een luchtkussen en hebben kinderen de kans om van Bailey wat trucs te leren.

Om 13.30 uur wordt het sociaal convenant, dat onder andere in samenwerking met de buurt is opgesteld, in basisschool 't Kofschip ondertekend. Deelnemende partijen zijn Gemeente Papendrecht, de Cruyff Foundation, CBS Prins Floris, OBS 't Kofschip, VV Drechtstreek, VV Papendrecht, Wasko en stichting Tandem Support.

Het Cruyff Court in Papendrecht krijgt een watertappunt van Join The Pipe. Dit vrolijke tappunt zorgt voor een gezonde dorstlesser en bevordert minder aankoop van plastic flesjes en minder afval.

Het is nog afwachten of het tappunt deze dag al operationeel is. Supermarkt MCD sponsort daarom voor deze keer waterflesjes en een appeltje voor alle deelnemers van het toernooi.

Aansluitend start het 6 tegen 6 straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het toernooi start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Bijzonder is dat de Cruyff Coach, Gerard Molenaar, jongeren bereid heeft gevonden dit toernooi mee te organiseren. 

Meer berichten