Start van de individuele afstand vrije slag
Start van de individuele afstand vrije slag (Foto: zv De Geul)

Prins Florisschool en Prins Constantijn winnaars schoolzwemkampioenschappen

PAPENDRECHT - Het Sportcentrum Papendrecht was woensdag 20 februari het strijdtoneel voor de lokale Schoolzwemkampioenschappen. Ruim zeventig leerlingen van diverse Papendrechtse basisscholen deden mee. Onder de enthousiaste aanmoedigingen van het publiek en hun klasgenoten zwommen de deelnemers naast individuele afstanden op de vrije slag en rugslag ook twee keer een estafette. De eerste 6x25 m vrije slag estafette met het gehele team van zes zwemmers dat bestond uit twee zwemmers uit de onderbouw leeftijd, twee zwemmers middenbouw en twee bovenbouw leerlingen. Bij afsluitende fun-estafette moest in tweetallen een opblaasdolfijn mee worden genomen naar de overzijde wat voor de nodige uitdagingen zorgde.

Na deze afsluitende estafette was het tijd om de eindstand te bepalen. Voor de beste drie teams was er namelijk naast een beker, ook de plaatsing in de Zuid-Hollandse kampioenschappen weggelegd. Dat de scholen aan elkaar gewaagd waren bleek in de uitslag: er was namelijk een gedeelde eerste plaats voor het team 'Zwemjerotjes' van de Prins Constantijnschool en het 'Prins Floris Team' van de Prins Florisschool. Derde werd het 'Speedy Floris 2.0-team', eveneens van de Prins Florisschool. Zij mogen dus op 13 april de eer van de Papendrechtse basisscholen gaan verdedigen tegen de winnaars van andere gemeenten in de provincie.

Zwemvereniging De Geul, die deze kampioenschappen onder leiding van de Nederlandse Zwembond, kon na loop terug kijken op een geslaagde en gezellige wedstrijd.

Meer berichten