Dwarsfluitkwartet Mistral. (foto: pr)
Dwarsfluitkwartet Mistral. (foto: pr) (Foto: )

Zaterdagmiddagconcert met dwarsfluitkwartet

Papendrecht - Het dwarsfluitkwartet Mistral zal op 16 februari het zaterdagmiddagconcert verzorgen. Was hun programma in 2018, toen nog onder de naam LiMaJo, hoofdzakelijk op de barok gericht, nu ligt het accent vooral op de romantiek.

Als basis klinken vier dwarsfluiten, maar het instrumentarium reikt van piccolo tot basfluit. De bezetting is als van een vioolkwartet: 2 fluiten, alt en bas. De altfluit klinkt een kwart lager en de basfluit een octaaf lager. Het programma van dit concert betreft bewerkingen voor fluitkwartet.
Het Mistral fluitkwartet wordt gevormd door: Pim Muijselaar, Anja Pelt, Marianne Granneman en Jonate Droogers.
Naast werken van bekende componisten als Georges Bizet en Eward Elgar worden ook werken uitgevoerd van minder bekende componisten als: Marc Berthomieu (1906-1991), Emil Kronke (1865-1938) en Franz Doppler (1821-1883).
Ter afwisseling van de romantiek speelt het kwartet twee barok concerto's van Telemann en Handel. Een mooi gevarieerd programma in een goed klinkende ruimte.

Het concert in De Morgenster, Muilwijckstraat 1, begint zaterdag 16 februari om 16.00 uur. De toegang is vrij , wel een collecte bij de uitgang.

www.zmcpapendrecht.nl

Meer berichten