Bij de vele optochten die in Papendrecht werden gehouden was Olympia altijd van de partij, zoals hier in 1956 op de Noordhoek. (foto:  Archief Stichting Dorpsbehoud)
Bij de vele optochten die in Papendrecht werden gehouden was Olympia altijd van de partij, zoals hier in 1956 op de Noordhoek. (foto:  Archief Stichting Dorpsbehoud)

Tentoonstelling Olympia 90 jaar in Museum Dorpsbehoud

Papendrecht - Van 9 februari tot en met 24 april wordt in Museum Dorpsbehoud aan de Veerdam 6  aandacht besteed aan Gymnastiek Vereniging Olympia, die in 2018 het 90-jarig bestaan vierde.

Door middel van foto's en diverse voorwerpen zoals medailles, bekers, gympakjes en shirts enz. , wordt een beeld geschetst van de krasse 90-jarige club.

De vereniging werd opgericht op 8 juli 1928 als Turnvereniging Olympia, waarvan in de beginjaren alleen jongens en mannen lid waren. In de loop der jaren werd de naam gewijzigd in Gymnastiek Vereniging  Olympia, kwamen er ook meisjes en vrouwen bij, kreeg de vereniging in 1998 een eigen sporthal, 'De Olympiaan' terwijl ook het aantal mogelijkheden voor gymnastiek en turnen werden uitgebreid. Regelmatig worden door teams en individuele sporters bij wedstrijden mooie prijzen behaald.

Met deze tentoonstelling feliciteert Stichting Dorpsbehoud een van de oudste verenigingen van Papendrecht die bewezen heeft dat je met doorzetten, volhouden en hard werken en niet te vergeten de financiële steun van het bedrijfsleven (voor Olympia was dat jarenlang beschermheer Aannemer Gerrit Dekker)  een vereniging ook na 90 jaar nog springlevend kunt houden.

De tentoonstelling is ingericht in de grote zaal op de eerste verdieping van Museum Dorpsbehoud. Daar is ook nog een deel van de fototentoonstelling over de opening van Museum Dorpsbehoud in 1992 te zien. 

Voor minder mobiele mensen is er een traplift beschikbaar.

Bezoekers zijn van harte welkom tijdens openingstijden: woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is dan gratis. Buiten openingsuren - uitsluitend op afspraak - wordt wel een vergoeding gevraagd.

Meer berichten