Arjan van Tilburg mag weer fungeren op internationale toernooien. (foto: Nanda van Heteren)
Arjan van Tilburg mag weer fungeren op internationale toernooien. (foto: Nanda van Heteren) (Foto: )

Zwemofficial Arjan van Tilburg weer op wereldlijst

PAPENDRECHT – Wereldzwembond FINA heeft bekend gemaakt welke officials de aankomende vier jaar mogen fungeren op internationale zwemwedstrijden. Hierop staan vijf Nederlanders, waaronder Papendrechter Arjan van Tilburg.

De Papendrechter stond tussen 2015 en 2018 ook al op deze lijst, maar dat is nu dus verlengd tot 2022.

De zwembond KNZB selecteert mensen die in de groep scheidsrechters zitten die Nederlandse kampioenschappen mogen leiden en draagt deze voor aan de FINA die de uiteindelijke wereldlijst bekend maakt. De vijf Nederlanders gaan beurtelings naar toernooien toe die door de FINA en Europese zwembond LEN worden georganiseerd.

Van Tilburg: ,,Als je in de functie van official naar europese- en wereldkampioenschappen mag om daar te fungeren, krijg je een mooie inkijk in de wereld van de top-zwemsport. Je krijgt achter de schermen veel mee van hoe de sporters en coaches zo'n kampioenschap beleven."

Voor de Papendrechter zijn binnen de periode dat de lijst geldig is, de Olympische Zomer Spelen (OS) van 2020 in het Japanse Tokyo het hoogst haalbare toernooi. ,,Die kans is relatief klein, omdat er binnen deze periode natuurlijk maar één keer een OS wordt gehouden waar bovendien slechts zes of zeven Europese officials voor het zwemmen voor geselecteerd gaan worden."

(Nanda van Heteren)

Meer berichten