Juf Ine Aantjes wordt toegesproken door Patrick Middelkoop. (foto: Ina Florusse)
Juf Ine Aantjes wordt toegesproken door Patrick Middelkoop. (foto: Ina Florusse) (Foto: )

Ine Aantjes neemt afscheid van Anne Frankschool

door Ina Florusse

Papendrecht - Na 43 en een half jaar nam directrice Ine Aantjes afscheid van OBS Anne Frankschool. Deze dag was er een feestelijk programma samengesteld door leerkrachten, ouders en de ouderraad. In de ochtend kregen de kinderen allerlei leuke workshops aangeboden, en in de middag boden de kinderen op hun beurt allerlei optredens aan, aan juf Ine in theater de Willem.

Allereerst werd juf Ine namens alle leerkrachten door Patrick Middelkoop van de Anne Frankschool toegesproken, waarna ze een instant camera kreeg overhandigd, met daarbij de opdracht om gedurende deze dag foto's te maken van alle feestelijkheden. Niet alleen dat, ze werd ook geacht een 'selfie' te maken. "Dat ga ik niet doen hoor, ik vraag het één van de kinderen wel" , zei ze buiten het gehoor van de microfoon.

Ine Aantjes kijkt terug op een hele mooie carrière. "Ik vind het een mooi moment om afscheid te nemen, na 43 ½ jaar is het mooi geweest. Het team gaat van start met een nieuwe schoolperiode en kunnen nu hun eigen koers varen".

Ine geeft aan dat ze af en toe vast nog wel eens in zal vallen, maar ze gaat nu samen met haar man genieten van een vervroegd pensioen. "Ik heb nu nog genoeg energie en we gaan lekker reizen."

Ooit begon ze als kleuterjuf, waarvoor ze volgens één van haar collega's echt een hart heeft. Patrick Middelkoop geeft aan: "Als directrice heeft zij zich altijd ingezet voor de ontwikkeling van de Anne Frankschool en het kind in het bijzonder. Leerkrachten, ouders en de ouderraad hebben de handen ineen geslagen om met elkaar een fantastische feestdag te organiseren. Hier mogen we met recht trots op zijn!"

Middelkoop vervolgt: "De groepen 1 tot en met 4 hebben meerdere workshops gehouden, zoals armbanden maken en schminken. De andere groepen hebben in de gymzaal een bewegingsbaan gelopen en op het schommelschip gezeten, gedrumd op 'skippyballen' (Drumtastic.nl) en verschillende creatieve activiteiten gedaan."

Tussen de middag kregen alle kinderen een puntzak patat en visfriet dat verzorgd werd door patatpret.nl en ' 't Zalmhuisje' uit Sliedrecht "Ook hier heeft de ouderraad ons goed in ondersteund."

In de middag hebben alle groepen voor juf Ine opgetreden middels een dansje en een liedje. Iedereen heeft met een grote glimlach dit spektakel aanschouwd, met juf Ine in het bijzonder. De ouderraad en enkele ouders hebben de gehele dag de hapjes en drankjes verzorgd."
De dag is afgesloten met een receptie waarbij genodigden juf Ine een persoonlijk 'tot ziens' konden zeggen.

Team obs Anne Frank zijn alle ouderraadleden, collega's en ouders dankbaar voor het verzorgen van deze mooie en feestelijke dag voor juf Ine.

Meer berichten