Nieuw bier van PAAP Bier Broeders direct verkrijgbaar bij de Vershoek.
Nieuw bier van PAAP Bier Broeders direct verkrijgbaar bij de Vershoek.

Nieuw bier van PAAP Bier Broeders

Papendrecht – In augustus lanceerden tweelingbroers én vrienden Jesper en Peter Schoonen hun brouwerij PAAP Bier Broeders. Een klein half jaar later blijkt dat de Papendrechters niet stil hebben gezeten.

Nadat in augustus de PAAP Blond als eerste in de verkoop is gegaan is alles in een stroomversnelling geraakt, melden de brouwers. Positief verrast constateren de broers dat de vraag naar het nieuwe Papendrechtse bier groot is. Het eerste brouwsel van 20 hectoliter, ofwel 5500 flesjes, was al snel uitverkocht.

"We hebben toen besloten om snel een tweede 'batch' PAAP Blond te maken om onze klanten niet teleur te stellen", vertellen de broers. Daarnaast hebben ze geanticipeerd op de frisse herfst door een licht bittere en kruidige dubbel te brouwen. Hiermee was het tweede bier in oktober een feit.

De broers wilden het jaar goed afsluiten en het nieuwe jaar goed beginnen. Daarom zijn ze in december begonnen met de ontwikkeling van hun derde bier: de IPAAP. De naam voor dit nieuwe biertje verwijst naar het type bier (IPA) en de naam van de brouwerij. Net als bij de andere bieren komt de smaakt tot stand uit alleen natuurlijke grondstoffen. "Bourgondisch genieten, als een echte 'smulPAAP", dat zien ze als hun missie.

Het nieuwe bier is nu verkrijgbaar. Vershoek eigenaar Gerrit-Jan Verstoep en zijn zoon Daniël waren net als bij de eerste PAAP bieren erg enthousiast. Dat het bier vanaf het eerste uur in hun uitgebreide assortiment is terug te vinden is dan ook geen verrassing.

"We merken dat onze klanten lokale producten waarderen en dit ook graag aan anderen cadeau geven", stelt Gerrit-Jan. Hun pakketten met lokale bieren en bijpassende kazen en noten doen het dan ook erg goed.

Blij met deze samenwerking hebben de PAAP Bier Broeders nog meer ideeën voor de toekomst. "We zijn nieuwe plannen aan het brouwen maar die houden we nog even voor onszelf", besluiten de brouwers met een knipoog.

Meer berichten