De dames van het juniorenteam.
De dames van het juniorenteam. (Foto: zv De Geul)

De Geul in actie bij de PCG 200 Minuten Cup 2019

Papendrecht - De eerste zwemwedstrijd van het nieuwe jaar was voor De Geul traditiegetrouw de 200-minuten cup die jaarlijks op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar wordt georganiseerd door PCG Gorinchem. Doel van deze fun-wedstrijd is simpel; zwem met een team beurtelings in 200 minuten zoveel mogelijk meters bij elkaar.
Bij deze 2019-editie waren meerdere teams van De Geul aanwezig. Het junioren/jeugd-team bestond uit Laura, Evi, Dana, Nicole, Daphne, Donna, Brandon en Dylan. Het Geul team dat uitkwam in het seniorenklassement bestond uit Debra, Sam, Esmée, Faustine, Kirana en (ingeleend van DAW) Luc. Daarnaast was de Geul met Ben en Max nog vertegenwoordigd in een mix-team van TVD.


Hoewel dit soort wedstrijden is bedacht voor de lol, werd er fanatiek gezwommen. Er stonden per klassement namelijk weer prijzen gereed voor de nummers 1, 2 en 3 en dan komt de prestatiedrang bij de meeste zwemmers (en coaches) toch weer naar boven.
Na 3 uur en 20 minuten zwemmen klonk het eindsignaal en werd de stand opgemaakt. Het senioren Geul team, dat had deelgenomen onder teamnaam 'De Pannenkoeken' kwam op een verdienstelijk totaal van 17.080 meter en werd daarmee 4e in het senioren klassement. De junioren wisten met elkaar, onder de naam 'De Snelle Slakken 2.0', 15.045 meter af te leggen wat goed was voor de derde plaats en dus daarmee de prijs te weten een lekkere appeltaart opleverde.
Het was al met al weer een zeer gezellige en geslaagde avond in het Caribabad in Gorinchem!

(ingezonden)

Meer berichten