Atik Demir: 'De manier waarop wij onze eigen leerlingen proberen te inspireren bepaalt voor een deel hun loopbaan'. (foto: privébezit)
Atik Demir: 'De manier waarop wij onze eigen leerlingen proberen te inspireren bepaalt voor een deel hun loopbaan'. (foto: privébezit) (Foto: )

MeetUp: 'trots om leraar te zijn'

door Nanda van Heteren

DORDRECHT – Tijdens de eerste editie van MeetUp078 komen kunnen leraren die wonen of werken in de Drechtsteden ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Het thema van de avond is 'trots om leraar te zijn'.

MeetUp wordt in zo'n twintig andere steden gehouden. Tijdens de bijeenkomsten staan onderwijsplezier, beroepstrots en innovatie centraal. Het eerste deel van de avond kunnen deelnemers kennismaken met de onderwijspraktijk van verschillende leraren onder wie Joana Oliveira, Frits Silano, Jeppe Barnard, Robert Rovers, Cor van der Neut en Caroline Hilgers. Zij geven workshops, gaan in gesprek en laten deelnemers actief kennismaken met hun onderwijs. Deelnemers kiezen zelf een onderdeel uit het brede aanbod.

Het tweede deel van de avond is ingeruimd om onder het genot van een hapje en een drankje nader kennis te maken met collega´s uit de Drechtsteden.

Ontstaan

Atik Demir, werkzaam op het Da Vinci in Gorinchem en Dordrecht, is één van de organisatoren. "MeetUps bestaan al langer in Nederland", legt hij uit. "De eerste MeetUp is in Rotterdam onder de naam MeetUp010 georganiseerd. Het is zich hierna als een olievlek over het hele land gaan verspreiden."

"In de Drechtsteden kenden we dit fenomeen niet. De vraag naar verbinding is daardoor zeker aanwezig in het onze regio. Om onder andere die reden heb ik samen met Pieter Snel, initiatiefnemer MeetUp0183, MeetUp078 opgericht. Pieter had al wat meer ervaring met MeetUps dan ik. Met zijn hulp hebben we een eerste opzet kunnen doen en hebben we meer collega's kunnen aantrekken. Op dit moment telt de organisatie zes personen."

Rol

Demir vindt lesgeven en in het onderwijs werken een passie, het gaat hem om de leerlingen. ,,Het opbouwen van een pedagogische band met de leerling en daaruit op een didactische manier met hen omgaan is het mooiste wat er is. Vergeet niet de leerlingen die docenten in de klas hebben straks volwaardig moeten functioneren in de samenleving. Onze leerlingen kunnen bijvoorbeeld aan het werk gaan in een winkel, de bouwsector, een management functie bekleden of zelfs het land besturen. Dit kunnen en mogen wij in het onderwijs niet vergeten. De manier waarop wij onze eigen leerlingen proberen te inspireren bepaalt voor een deel hun loopbaan. Dit realiseren en werken met leerlingen is 'gewoon' fantastisch."

De MeetUp078 vindt op 12 maart van 19.30 tot 21.30 uur plaats bij Azzurro in het Da Vinci College aan de Romboutslaan 34 in Dordrecht. Toegang is gratis. Programma en aanmeldformulier op: www.meetup078.ga .

Meer berichten