Drechtsteden weer in gelijkgesteld in zaak tegen ict-fraudeur

Regio - Ook in hoger beroep is de regio Drechtsteden in gelijkgesteld in de rechtszaak tegen een ICT-fraudeur. Dat blijkt uit de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag op 4 december.

De ingehuurde ictspecialist die tot 2014 werkzaam was bij de regio Drechtsteden was betrokken bij de aanschaf van ict-apparatuur. Hij heeft samengespannen met de leverancier van hardware-servers, waardoor de aanbestedingsregels zijn geschonden. Hierdoor was er geen sprake meer van eerlijke concurrentie en heeft Drechtsteden een te hoge prijs betaald voor de apparatuur. De inhuurkracht werd door de leverancier betaald voor 'bewezen diensten'

 De Rechtbank Rotterdam oordeelde in 2016 dat de inhuurkracht onrechtmatig heeft gehandeld jegens Drechtsteden en veroordeelde hem tot betaling van ruim € 500.000. De inhuurkracht ging tegen de uitspraak in hoger beroep.  In hoger beroep heeft het Gerechtshof Den Haag nu hetzelfde geoordeeld als de Rotterdamse rechtbank in 2016: Drechtsteden heeft schade geleden waarvoor de inhuurkracht ruim € 500.000,- moet vergoeden.

(bron: Drechtsteden)

Meer berichten