Eimerd van de Griend.
Eimerd van de Griend. (Foto: )

Nu voordragen voor Sportgala

door Nanda van Heteren

PAPENDRECHT –  Nu de laatste maand van 2018 is aangebroken, kan er langzaam maar zeker teruggekeken worden op het jaar. Ook wat sport betreft. Het zevenkoppig bestuur van Stichting Sportgala Papendrecht roept verenigingen, sportliefhebbers en andere geïnteresseerden op om sporters voor te dragen. Voorzitter Eimerd van de Griend geeft verdere toelichting.

Stichting Sportgala Papendrecht is op initiatief van de gemeente Papendrecht ontstaan. Op woensdag 13 februari vindt de veertiende editie van het evenement plaats in het Papendrechtse theater De Willem. Onder toeziend oog van 500 man publiek, wordt bepaald wie de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sporttalentenploeg en sportvrijwilliger van 2018 is.

Van de Griend: ,,Voor ons gaat het om een bijzondere prestatie. Dit kan natuurlijk op nationaal of hoger niveau zijn, maar ook op regionaal niveau of anders. Het gaat ons echt om de topprestatie van iedereen, het niveau maakt ons daarbij niet uit."

Het voordragen van sporter kan tot en met 23 december. ,,Daarna dragen wij deze lijst over aan regionale sportjournalisten. Zij bepalen wie de drie genomineerden zijn. De mensen in de zaal krijgen tijdens het gala een stemkastje op te stemmen op hun favoriet."


Niet alleen sportverenigingen kunnen iemand voordragen, ook Papendrechters, sportliefhebbers of andere geïnteresseerden kunnen dat. ,,Als jij bijvoorbeeld een buurvrouw of buurjongen hebt die een bijzondere sportprestatie heeft geleverd op welk niveau dan ook, dan kan jij deze persoon ook voordragen."

De voorzitter wil benadrukken dat iedereen die een sportieve connectie heeft met Papendrecht voorgedragen kan worden, dat is nieuw dit jaar. "Dat kunnen bijvoorbeeld individuele sporters zijn die geboren en/of woonachtig zijn in Papendrecht, maar in een andere gemeente sporten. Maar dus ook individuele sporters die in Papendrecht sporten bij een vereniging, maar hier niet geboren zijn of wonen."
Niet alleen de sporters zelf worden op deze avond in het zonnetje gezet, maar ook de vrijwilligers. ,,Deze mensen zijn natuurlijk ook heel erg belangrijk binnen een vereniging." Sinds twee jaar worden sporter met een beperking ook op het podium geroepen. ,,Wij willen hen dan ook uitgebreid interviewen over hun bijzondere topprestatie."

Volgens Van de Griend is er genoeg sporttalent dat een link heeft met Papendrecht. ,,Wij lezen het wekelijks in het Papendrechts Nieuwsblad, maar toch is iemand voordragen blijkbaar minder vanzelfsprekend. Daarom deze oproep om zowel sporters als vrijwilligers voor te dragen voor deze editie van het sportgala."

Meer informatie over dit evenement en voordragen van sporters via: sportgala-papendrecht.nl .

Meer berichten