Hoornweg op kop tijdens de wereldrecord poging van Joshua Cheptegei. (foto: Eagle Fotografie)
Hoornweg op kop tijdens de wereldrecord poging van Joshua Cheptegei. (foto: Eagle Fotografie) (Foto: )

Roy Hoornweg is in topvorm

Papendrecht -  De maand november is verstreken. Meestal staat deze maand voor Roy in teken van hard trainen ergens in Afrika, maar dit jaar stond november rood omcirkeld, in topvorm moest hij zijn. November, dit jaar de maand van dé wedstrijden. Hoe is het hem verlopen?

De maand begon voortvarend met de Typhoonloop in Gorinchem. Traditie getrouw de laatste wedstrijd van het rivierencircuit. Het doel en enige doel werd het parcoursrecord verbreken, wat al vanaf 2000 in de boeken stond.

Hoornweg: "Het liep die dag zo makkelijk, ik had Lars Gerritsen gevraagd om de eerste 5 kilometer te hazen en dit deed hij voortreffelijk. Tegen wind in kon ik zo makkelijke hard blijven lopen, waardoor ik het record met precies één minuut verbeterde, een beter begin van deze belangrijke maand kon ik mij niet wensen."

Roemenië

Twee weken daarna reist Roy af naar Roemenië, voor een 5 kilometer op de weg. De organisatie zegt dat dit het snelste parcours van Europa is en dat klopt. Vanaf het begin af aan ging het hard, erg hard. Met een licht glooiend parcours was dit een perfecte test voor de wedstrijd een week later. Hoornweg finishte achtste in een internationaal veld in een nieuw persoonlijk record van 14.12 minuten.

Wereldrecord

En dan op zondag 18 november stond er iets bijzonders te gebeuren. Joshua Cheptegei wilde het wereldrecord gaan verbeteren op de 15 kilometer tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Cheptegei heeft Roy gevraagd hem de eerste 3 km van de wedstrijd te hazen, tempo bepalen in het begin van de wedstrijd is ontzettend lastig, maar Hoornweg staat bekend om zijn gevoel voor tempo. Opdracht: de eerste 3 km doorkomen in 8.12 minuten, zo'n 23km/h gemiddeld.

Hoornweg is op de seconde nauwkeurig en geeft daarna het stokje over aan de andere hazen in de wedstrijd. 41.05 minuten later komt Joshua over de finish, een nieuw wereldrecord, mede dankzij onze Papendrechtse hardloper.

Met dit succes heeft Hoornweg nog één wedstrijd in November te gaan. "Met veel zelfvertrouwen keek ik uit naar het kwalificatie moment voor het Europees Kampioenschap Cross. Lekker banjeren door modder, de tijd is niet belangrijk, klassering wel, laat Roy de krant weten. De cross ging goed maar heb niet het achterste van mijn tong laten zien. Ik heb mij kwalificeert, dat is het belangrijkste. Mijn november is dus meer dan geslaagd!", aldus Roy Hoornweg.

EK cross

Dit jaar is het EK cross voor het eerst sinds 2005 weer in Nederland op het terrein van de Beekse Bergen.

Wilt u hier bij zijn, kijk dan op de website van het evenement:

www.tilburg2018.nl

Meer berichten