Ina Florusse bezocht het project in Oeganda. Rechts achteraan staat Frank Tamale, de directeur van de school.
Ina Florusse bezocht het project in Oeganda. Rechts achteraan staat Frank Tamale, de directeur van de school. (Foto: PR)

Winterfair voor project in Oeganda

Papendrecht - In het pas heropende Atelier Café de Schor aan het Bosch 6 wordt zaterdag 1 december van 10.00 tot 16.00 uur een sfeervolle Winterfair plaats. Organisatoren zijn Annelies en Arjan Helder, de opbrengst is bestemd voor The Sure House projecten in Oeganda, een project dat zij al sinds 2001 een warm hart toedragen.

Annelies en Arjan Helder staan in direct contact met de initiatiefnemers Martin Mpanga en Moses Kiwala. Daarom staan ze borg voor het feit dat de opbrengst zeer goed besteed wordt. Verslaggever Ina Florusse bezocht de diverse projecten in Oeganda en kan dit ten volle beamen.

Hapjes

Wat kunnen bezoekers van de Winterfair zoal verwachten? Verschillende stands met hippe tassen, winter-cadeautjes, brocante, tweedehands speelgoed run nog veel meer. "We serveren lekkere hapjes, koffie en thee, warme chocomel met overheerlijke taart of een lekkere lunch", kondigen Annelies en Arjan aan. De opbrengst gaat naar schoolprojecten in Oeganda via Stichting SHIF (Sure House Initiative Foundation). "Al vele jaren krijgen weeskinderen een schoolopleiding, zodat ze hoop hebben voor hun toekomst."

Vrijwilliger

Arjan en Annelies Helder werkten al in 2001 als vrijwilliger via een stichting in Kiwangala. Arjan herinnert zich nog: "Toen wij voor het eerst op het project waren in 2001 in Kiwangala, wisten we dat het daar niet bij zou eindigen." En dat is inmiddels gebleken. Annelies en Arjan bleven in contact met Martin en Moses die de afgelopen jaren hun projecten flink hebben zien groeien. "Intussen werken een flink aantal jonge mensen, die we als wees hebben opgevangen in onze projecten. Onze drie pijlers zijn ' 'Health, Education and Justice', gezondheid, onderwijs en rechtvaardigheid."

Gered Gereedschap

De broers Frank en Tony Tamale zijn daar een mooi voorbeeld van. Frank aangesteld als manager van een schoolproject, en Tony bij het project: 'Gered Gereedschap'. Momenteel verrijst er een mooi gebouw waarin allerlei ambachtelijk handwerk wordt verricht, zoals houtbewerking en kleding. Gedoneerd gereedschap wordt weer opnieuw bruikbaar gemaakt. Zowel jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt als gevangenen uit de nabijgelegen gevangenis krijgen hier kansen aangeboden een beroep uit te oefenen. Inmiddels is er een ANBI erkende stichting opgericht. Giften zijn dus aftrekbaar.

Lekker snuffelen

Wat de Winterfair van zaterdag betreft, luidt het advies: "Kom lekker snuffelen, een bakkie doen en ga naar huis met leuke cadeautjes." Voor meer informatie kan men mailen naar info@shif.nl .

(Tekst: Ina Florusse)

Meer berichten