De Sterflat. (foto: pr)
De Sterflat. (foto: pr)

Stempels voor de Sterflat

Papendrecht - In verband met betonrot worden de galerijen van de Sterflat aan de Vrijheer van Eslaan ondersteund met stempels. Dit heeft de Vereniging van Eigenaren maandag aangekondigd.

Het plaatsen van de stempels is 'een ingrijpende maatregel' die 'momenteel genomen wordt om de constructieve veiligheid van de Sterflat te waarborgen', licht Bert Bahlman van de Winter VvE Groep toe.

De flat is gebouwd halverwege de jaren zestig en omvat 220 woningen. Bij een onderzoek is betonrot vastgesteld in de galerijen en balkons. Bahlman: "Met name de conditie van galerijzijde is zorgelijk waardoor in samenspraak met de Gemeente Papendrecht is besloten om alle galerijen te onderstempelen (ca 1.400 stuks) om zodoende het draagvermogen te ondersteunen en daarmee de veiligheid te waarborgen. Deze werkzaamheden worden deze en komende week uitgevoerd."

Deze maatregel gaat gepaard met de nodige overlast voor de bewoners van het complex. Denk hierbij aan; smallere galerijen, verplaatste containerruimte en een onaantrekkelijk uiterlijk van het complex. Deze maatregel zal duren tot het moment dat de galerijen zijn gerenoveerd en de veiligheid opnieuw is aangetoond.

Er wordt momenteel door een werkgroep, bestaande uit een aantal leden van de Vereniging van Eigenaren, bouwkundig experts en de VvE beheerder (Winter VvE Groep uit Hendrik Ido Ambacht), gewerkt aan een herstelplan en de financiering hiervan.

Meer berichten