Honden komen in actie tijdens bekerwedstrijd

Papendrecht - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft dit weekend een bekerwedstrijd Distance Controll gehouden op het terreintje Hondendome.

Het weer zat de hondensporters mee. Een selectie van 12 baasjes met honden namen deel aan de wedstrijd en mochten op deze ochtend laten zien hoe goed de honden de commando's aangeleerd hadden. Alle deelnemers kregen de kans om alle oefeningen los uit te voeren. Na afloop werd ieder zonder het behaalde resultaat naar huis gestuurd, de honden kregen na deelname een kluifje van de Vereniging. "De uitslag wordt bekend gemaakt via de media en is zo uiterst spannend voor iedereen", legt men bij de vereniging uit.

Distance Controll één van de moeilijkste onderdelen is van "Sport en Spel", het vooral om de concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om het geven van de juiste commando's op het goede moment, géén stress, ieder krijgt de kans om de hond zijn commando's op te laten volgen.

Het Volgen Links en Rechts, Halt/Sta; het commando Zit, het commando Af/Down.Het Voorkomen en Aan de voet; Het commando Blijven op de daarop aangewezen plaats; Het commando Voor-Uit. De hond wordt 10 meter vooruit gestuurd en moet naar een vak en krijgt op afstand het commando Af/Down daarna wordt de oefening afgesloten met het voorkomen (de hond zit hierbij voor de baas) daarna aan de voet (de hond gaat hierbij links aan de voet zitten)

Verder wordt er gekeken naar het algemeen appél over de hond en het gedrag van de hond tijdens het lopen van het parcours over het gehele veld.

Geen van de honden behaalde de maximale 300 punten, maar verschillende waren er dicht bij.. Er wordt streng beoordeeld als de hond plast of poept tijdens het aflopen van het parcours van de commando's. Bij de V.V.H.P. wordt de hond niet gediskwalificeerd maar krijgt flink wat strafpunten mee.

Eerste werd Eliza Faas met haar hond Timo zij behaalde samen 294 punten. Tweede werd Leendert Smit met Erin met zijn hond Erin, samen behaalde ze 291 punten. Derde werd Ingrid den Uijl met haar hond Seamus zij behaalde 283 punten.

In januari starten weer proeflessen van Sport en Spel. Er kunnen nog enkele deelnemers bij.

Bij genoeg animo gaat de Cirkeltraining in april van start. Er wordt in april ook weer een Puppycursus gehouden voor puppy's vanaf 12 tot maximaal 24 weken. Er worden geen E.G. curcussen meer gehouden.

Voor inlichtingen over de vereniging kan men kijken op www.bezichtig.nu/vvhp of bellen met Arja: 06-12389430.

Meer berichten