Donateursavond Dorpsbehoud: 'Van Aviolanda tot Zebralin'

Papendrecht- Stichting Dorpsbehoud organiseert haar tweede Donateursavond van 2018,  die als thema heeft:  'Van Aviolanda tot Zebralin'. De avond wordt woensdag 21 november gehouden in Theater de Willem aan de Van der Palmstraat. Aanvang 20.00 uur. 

In het Dorpsjournaal worden, zoals gebruikelijk, alle Dorpsbehoud-activiteiten en andere dorpszaken besproken, van april (de vorige donateursavond) tot en met november 2018.

Piet van Wijngaarden heeft diverse boeken over vliegtuigfabriek Aviolanda geschreven, maar is nu weer met een nieuw boek bezig: 'Logboek Aviolanda en het verdwenen vliegveld Papendrecht'. Hij zal in woord en beeld vertellen over vliegdetails, anekdotes en personen, de 2e Wereldoorlog en de plannen voor een herinneringstableau over Aviolanda.  Mensen kunnen zich inschrijven voor zijn nieuwe boek. 

Arie van Dijk neemt de bezoekers mee in de wereld van de bakkers en kruideniers van vroeger. De bakkers, die rond deze tijd o.a. zelfgebakken 'suntereklaosies' verkochten en de kruideniers, bij wie je onder meer Zebralin (kachelpoets) kon kopen. Arie's presentaties kenmerken zich vooral door zijn gedegen achtergrondinformatie.

Vanwege diverse in het verschiet liggende jubilea en de aandacht daarvoor in Museum Dorpsbehoud, zullen oproepen voor gegevens en foto's worden gedaan.

Met 'Langs d'n dijk' vertonen we enkele plaatjes van de diverse dijkdelen uit oude series.

*Kee (Nou) van 't Oôstend heeft toegezegd 'n 'praotjie' te komen houden, maar met Kee weet je't nooit zeker. Haar boerderij en haar 'bêêste' gaan altijd voor. Ze heeft al wel een 'versie' uitgekozen om te zingen.

Donateurs hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Niet-donateurs zijn ook welkom.

Toegangsbewijzen kosten € 7,50 per stuk.

Meer berichten