Een trotse Sjaak Vennink overhandigt zijn eerste flesjes aan de eigenaar van de Vershoek. (foto: pr)
Een trotse Sjaak Vennink overhandigt zijn eerste flesjes aan de eigenaar van de Vershoek. (foto: pr)

Het bier van brouwer Sjaak Vennink valt in de smaak

Papendrecht - Sjaak Vennink beleeft een mooie start van zijn nieuwe bierbrouwerij De Sjaak. Het bier werd eerste op een kampioenschap en het is nu te koop in de winkel.

Zo trots als een pauw heeft Sjaak Vennink zijn eerste levering De Sjaak-biertjes bij de Vershoek aan de Meentpassage afgeleverd. Zijn bier staat daar, compleet met luxe glas, in het uitgebreide bierschap.  

Sinds een aantal jaren brouwt Sjaak hobbymatig kleine hoeveelheden bieren. Door steeds te verbeteren, te ontwikkelen en te experimenteren ontwikkelde hij steeds meer zijn eigen recepten. In 2018 heeft Sjaak met twee bierstijlen, een IPA en een Tripel, meegedaan met het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen. Met de IPA behaalde hij de eerste plaats en met de Tripel plaats 15 van in totaal 152 ingezonden bieren.

"Na het behalen van deze prijs groeide de vraag naar mijn bier", vertelt de brouwer. Het idee om groter te gaan brouwen werd daarmee concreet en toen heeft hij afgelopen september de stap gezet om Brouwerij De Sjaak te starten. 

Omdat de investeringen in eigen apparatuur zeer hoog zijn is hij op zoek gegaan naar een brouwerij met overcapaciteit.  Een belangrijke eis daarbij was dat Sjaak zelf het gehele brouwproces, van grondstof tot eindproduct, kan uitvoeren.

Vershoek eigenaar Gerrit- Jan Verstoep en zijn zoon Daniël waren enthousiast en wilde het bier graag opnemen in het uitgebreide bier aanbod. Het bier sluit goed aan bij het assortiment van de Vershoek met zowel veel Papendrechts als andere streekproducten.

Op dit moment brouwt Sjaak Vennink één soort bier voor de voor de verkoop, maar hij hoopt hier op korte termijn nog twee soorten aan toe te voegen.

Het bier is dan ook vanaf nu verkrijgbaar bij De Vershoek aan de Meentpassage 3 in Papendrecht. Op vrijdagavond 30 november zal Sjaak Vennink zelf aanwezig zijn in de winkel om zijn bier aan klanten en bezoekers te laten proeven

Meer berichten