Foto:

(Her)opening Atelier Café de Schor

door Ina Florusse

Papendrecht - Woensdag 28 november vindt van 20.00 tot 22.00 uur de officiële opening van 'Atelier Café De Schor' plaats, gevestigd aan Bosch 6. Zo luidt de nieuwe naam van de bij velen nog bekende koffiebar de Schor. Dit pand stond al sinds 1972 bekend als 'The Place To Be' voor de christelijke jongeren uit de omgeving. Vooral in de weekenden zat het afgeladen vol.

Chantal en Merijn de Jong, een bevlogen en enthousiast jong echtpaar zijn de nieuwe beheerders. Het pand heeft op dijkniveau een metamorfose ondergaan, en straalt nu een sfeer uit die meer uitnodigt dan ooit om binnen te komen.


Chantal en Merijn de Jong namen het beheerdersstokje over van Bert en Leonie Rodenburg. "Mede dankzij hen bestaat de Schor nog steeds", vertelt Chantal. Bovenverdieping en onderhuis waren al eerder flink onder handen genomen. Nu heeft ook de ruimte op dijkniveau een fikse metamorfose ondergaan. "We hebben een atelier voor workshops gerealiseerd, waarvan de opbrengst voor goede doelen zal worden bestemd, een kantoor en een studio waar praisebands oefenen. Ook vinden er al jaren toffe avonden plaats voor jongelui in de tienerleeftijd, georganiseerd door een enthousiast team van Missie Oost."

Ze vervolgt: "De koffiebar bestaat al ruim 45 jaar, zonder aan een specifieke kerkelijke richting verbonden te zijn geweest. Wat Merijn en ik willen is het evangelie uitdragen, op wat voor manier dan ook, samen met anderen."


Al tijdens de verbouwing kwamen mensen voor een gesprek of gebed. "Gelukkig wacht God nooit tot iets af is, Hij is hier allang aan het werk, en zet ons daar nu voor in. We mogen hiervoor de talenten gebruiken die Hij ons heeft gegeven."

Chantal zelf is heel kundig op het gebied van bloemstukken. Ze roept anderen dan ook op om ook een workshop te beleggen. "En op 1 december organiseren Annelies en Arjan Helder een sfeervolle fair, waarvoor de opbrengst bestemd is voor een schoolproject in Oeganda. Ik wil graag anderen prikkelen met de vraag: 'Welk talent heb jij gekregen'? Zet dat in ten dienste van de ander. Het enige dat God van jou vraagt is dat je doet waarvoor je geroepen bent."

Op zaterdag 18 oktober 2003 werden de mensen van Koffiebar De Schor aan Bosch 6 geïnterviewd voor het RTV magazine Visie van de Evangelische Omroep.

Nu zal de Schor waarschijnlijk niet meteen landelijke aandacht krijgen, maar Chantal en Merijn hopen dat velen tijdens de officiële opening 'hun' atelier café De Schor op 28 november komen bewonderen, en zeker ook alle oud- bestuursleden en bezoekers van weleer.

Informatie of aanmelden bij Chantal: stichtingdeschor@gmail.com .

Meer berichten