Behoorlijk wat Papendrechters kwamen naar De Meent voor een kopje koffie en een goed gesprek met de politie.(foto: Jacco van den Boogaart)
Behoorlijk wat Papendrechters kwamen naar De Meent voor een kopje koffie en een goed gesprek met de politie.(foto: Jacco van den Boogaart) (Foto: )

Op de koffie bij politie Papendrecht

door Jacco van den Boogaart

Papendrecht – Iedere Papendrechter heeft een 'eigen' wijkagent, maar bijna niemand weet wie dat is. Bovendien heeft er recent een aantal wijzigingen plaatsgevonden, waardoor veel inwoners van Papendrecht een andere wijkagent hebben gekregen. Hoog tijd voor een persoonlijke kennismaking dus. Daarom bood de politie afgelopen donderdag aan iedere Papendrechter de mogelijkheid om op winkelcentrum De Meent langs te komen voor een kop koffie en een praatje. En hoewel er wel wat regendruppels vielen, gingen veel mensen op de uitnodiging van de politie in.

Tijdens de drukbezochte veiligheidsavonden die de gemeente Papendrecht eind vorig jaar en begin dit jaar organiseerde, gaven relatief veel Papendrechters aan de politie te weinig zichtbaar te vinden.

"Daarom hebben we besloten om koffiebijeenkomsten te organiseren," legde wijkagent Arjan van Leeuwen uit. "Ook valt het nu mooi samen met ons Donkere Dagen Offensief, dat gericht is op het voorkomen van inbraken tijdens de wintermaanden. Door de inwoners van Papendrecht hier te ontmoeten, kunnen we hen tips en adviezen geven."

De koffiebijeenkomst van afgelopen donderdag was uitstekend georganiseerd. De koffie stond klaar, de politie had voor gebakjes gezorgd en maar liefst zes wijkagenten waren aanwezig om de inwoners van Papendrecht te woord te staan.

Vooral Miriam van der Walle had het druk. Zij is de wijkagent van de wijk Kraaihoek en winkelcentrum De Meent en veel buurtbewoners kwamen met haar kennismaken.

Maar niet iedereen kwam voor de gezelligheid langs, want ook een enkele ontevreden wijkbewoner kwam verhaal halen. Daarnaast bleken veel mensen vragen te hebben, vaak over dagelijkse situaties. Zo meldde een echtpaar dat er op de Kennedylaan vaak te hard wordt gereden. Zij vroegen zich af of het niet mogelijk is om daar verkeersdrempels te leggen, waarna wijkagent Denis Guldemond uitlegde dat de politie in zulke gevallen vooral handhavend kan optreden en dat het aan de gemeente is om eventuele verkeersmaatregelen te nemen.

Halverwege de koffieontmoeting kwamen ook wethouder De Ruyter en burgemeester Moerkerke – deze keer niet eens undercover – nog even een praatje maken en een kop koffie drinken. Maar doordat het begon te regenen, hielden de meeste Papendrechters het toen wel voor gezien.

Wie donderdag niet is geweest, krijgt nog meer kansen om de wijkagenten te ontmoeten. Er komen namelijk nog meer koffiebijeenkomsten en die zullen steeds in een andere wijk plaatsvinden. En wie voor die tijd al wil weten wie zijn wijkagent is, kan die informatie onder andere terugvinden op de Facebookpagina van Politie Papendrecht.

Meer berichten