Lokale sporthelden sparen bij Jumbo

door Yvonne Vogel

Papendrecht - Toen op Facebook de aankondiging werd gedaan dat de twee Jumbo's in Papendrecht een lokale spaaractie in petto hadden in samenwerking met Flits, DES'72, PKC en GV Olympia, regende het volgens Ernst Venderbos, filiaalmanager Jumbo Westpolder, enthousiaste reacties. Vanaf vandaag ontvangen klanten van de supermarkt bij besteding van iedere 15 euro aan boodschappen een zakje stickers, met daarop leden van hun favoriete vereniging. Uiteraard zijn deze te verzamelen in een fraai album.

De aftrap van de actie werd afgelopen zaterdag verricht door wethouder Pieter Paans, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft.

Bij Flits genoten vele jeugdleden van een door Jumbo deels gesponsord ontbijt. "Je merkt meteen dat zo'n lokale actie enorm leeft," aldus filiaalmanager Venderbos. "Opa's en oma's sparen mee voor hun kleinkinderen, op scholen gaan klasgenootjes ongetwijfeld flink ruilen om bekenden in hun collectie te krijgen en de meeste ouders vinden het natuurlijk ook geweldig dat ze de kans krijgen om een zakje open te scheuren en daarin misschien een afbeelding van hun kroost te vinden. De stickers verstrekken we overigens niet alleen bij besteding van elke 15,00 euro, maar ook bij speciale, wisselende actieproducten. Zo wordt sparen nog eenvoudiger."

1300 leden op de foto

Er zijn in de afgelopen periode 1300 verenigingsleden op de foto gezet voor de actie. "Niet alleen kinderen, ook volwassen spelers, coaches en verzorgers. Een flinke klus, maar alles is voorspoedig verlopen. We hebben er bewust voor gekozen om deze lokale actie nu eens niet te beginnen met de twee Papendrechtse voetbalclubs. Dat ligt misschien wel voor de hand. Daarom is het des te verrassender om te beginnen met volleybal, handbal, korfbal en gymnastiek."

Ernst Venderbos vervolgt: "De vier verenigingen reageerden enorm positief op het initiatief en werkten graag mee. Heel leuk om ze op deze manier extra in de spotlights te zetten. De laatste lokale spaaractie vond hier volgens mijn informatie plaats in 2011, toen nog onder de vlag van C1000. Het was dus de hoogste tijd voor iets nieuws. En ik kan vast verklappen dat andere clubs dit voorjaar aan de beurt zijn."

Grote posters

Maar first things first: de spaaractie met Flits, DES'72, PKC en GV Olympia loopt tot 24 december. "Tot die tijd hangen er ook foto's van kinderen op grote posters in de supermarkt. Daarnaast bieden wij clubs de mogelijkheid om zich te promoten en voor te stellen aan winkelend publiek. Zo ontstaat er meteen weer wat reuring in winkelcentrum Westpolder. Wie zijn of haar album compleet wil maken, kan in de kerstvakantie overigens ook bij ons terecht op twee ruildagen. Zeker de moeite waard, want de albums zien er schitterend uit. Inclusief een stukje geschiedenis van de betreffende vereniging en een woordje van de voorzitter. Sparen was nog nooit zo leuk."

Meer berichten