Carla van Hemert.
Carla van Hemert. (Foto: Carin du Burck)

Carla van Hemert: werken vanuit het hart

Papendrecht - "Meer vanuit het hart, minder vanuit het hoofd." Met die wens begon Carla van Hemert als zelfstandig uitvaartbegeleider. Voor velen een beroep waar ze niet voor zouden kiezen, maar het werk geeft haar veel voldoening.

Carla vertelt meer over het 'waarom' van deze keuze: "Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt. Ik vind het belangrijk in de moeilijke periode rondom een (naderend) overlijden rust en ruimte te creëren voor de wensen en gevoelens van alle betrokken dierbaren." En dat betekent dus altijd maatwerk, ieder afscheid is anders.

Aandacht

Carla heeft gekozen voor de naam 'Aandacht voor Afscheid'. Een naam die krachtig samenvat wat ze nastreeft: "Ik wil het mogelijk maken dat nabestaanden na het verlies van hun dierbare echt aandacht voor het afscheid kunnen hebben. Een afscheid dat hen verder helpt, ook in de tijd na de uitvaart."

Zelfstandige

En waarom als zelfstandige? Juist door voor zichzelf te beginnen, kan ze bieden waar haar passie ligt: begeleiding vanuit het hart. "Ik ga in mijn werk niet uit van wat gebruikelijk is bij uitvaarten. Ik ga uit van de behoeften en wensen van de mensen voor wie ik op dat moment werk. Ik kom met mogelijkheden en zorg voor rust en ruimte voor een persoonlijk afscheid. Er is vaak van alles mogelijk, mensen moeten er wel attent op worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan allerlei mogelijkheden voor locaties waar de afscheidsdienst kan plaatsvinden." Met haar aanpak wil Carla de uitvaartwereld een klein beetje mooier maken.

Bespreekbaar

We weten het allemaal. De dood hoort bij het leven maar het afscheid is toch voor veel mensen een lastig bespreekbaar onderwerp. Op de website van Aandacht voor Afscheid is heel veel informatie te vinden. Deze informatie helpt wellicht om na te denken over een afscheid of het afscheid van een dierbare. En dit ook bespreekbaar te maken. Want, weet Carla: "Met je dierbare praten over het levenseind en afscheid nemen is niet makkelijk. Maar het kan ook hele mooie, waardevolle gesprekken opleveren en rust geven."

Voor vragen en advies kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen:

Aandacht voor Afscheid
Kerkbuurt 122, 3354 XM Papendrecht
www.aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl
e-mail: info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Meer berichten