(foto: pr)
(foto: pr) (Foto: )

Papendrechtse tweeling krijgt duofiets na ongeval

Papendrechts bekendste tweeling kan weer met de fiets op pad.

Papendrecht - Door een ongeval in 2016 waren de dames Romijn aan huis gebonden omdat Lenie niet meer kon fietsen. Na bemiddeling door Sander de Groot van het in Papendrecht gevestigde Letselschade.com heeft de gemeente de tweeling een zogenaamde duofiets in bruikleen gegeven.

Lenie werd in 2016 bij de brug naar Dordrecht aangereden door een scooter. De dubbele botbreuk in haar arm is nooit goed hersteld. Omdat de dames geen auto hebben, is hun bewegingsvrijheid enorm beperkt. "Mijn mobiliteit is mij buiten mijn schuld ontnomen en daar kon ik moeilijk mee overweg", zegt Lenie Romijn. Lenie en Adrie probeerden daarom via de WMO een duofiets te regelen.

Maar dat bleek lastiger dan verwacht, omdat een geschikte parkeerplek moeilijk te realiseren was. Adrie Romijn vertelt dat ze de hoop eigenlijk al had opgegeven. Sander de Groot verhaalt Lenie Romijns letselschade en sprong voor de dames in de bres. "Ik vond het belachelijk dat het bijna mislukte op zoiets simpels als een veilige parkeerplek en uiteindelijk bleek het inderdaad eenvoudig te organiseren."

Donderdag 11 oktober is de fiets geleverd en hoewel Lenie nog erg bang is in het verkeer, zijn de dames blij dat ze weer 'naar buiten kunnen'. "Bij onze belangenbehartiger hadden wij eindelijk het gevoel dat iemand echt naar ons luisterde en dit is het geweldige resultaat", laten de zussen stralend weten.

(bron: Letselschade.com)

Meer berichten