(foto: Pieter van den Berg)
(foto: Pieter van den Berg) (Foto: Pieter van den Berg)

Stille tocht op zaterdag 29 september

Papendrecht – Op zaterdag 29 september wordt een stille tocht gehouden om de slachtoffers te gedenken van het drama op 22 september in de Cremerstraat.

De tocht vertrekt vanaf het plein voor de Bethlehemkerk. Om 15.30 uur spreekt burgemeester Aart-Jan Moerkerke hier kort. Daarna wordt één minuut stilte gehouden.

De tocht vertrekt vanaf het plein voor de kerk via een route die door de Cremerstraat loopt en weer eindigt bij de Bethlehemkerk. Deelnemers aan de stille tocht worden uitgenodigd om diverse kleuren, losse bloemen mee te nemen. De bloemen kunnen worden neergelegd op een plek bij het beginpunt van de tocht. De bloemen vormen daar een kleurrijk hart.

De gemeente roept op om zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de tocht te komen.

De route

Het startpunt is de Bethlehemkerk, Van der Palmstraat 1. Route: Van der Palmstraat, Vondellaan, Staringlaan, P.C. Hooftlaan, Jacob Catslaan, Cremerstraat, Douwes Dekkerlaan en Busken Huetstraat.

De straten op de route zijn gedurende enkele uren slecht of niet bereikbaar. De gemeente plaats borden om het verkeer hierover te informeren. De omwonenden ontvangen een brief van de gemeente.

Meer berichten