Wim de Leur, voorzitter Vriendenfonds ASz; Dr. Erik von Meyenfeldt, longchirurg oncoloog; Peter Top, huisarts; Peter van der Meer, Voorzitter Raad van Bestuur Asz. (foto Thymen Stolk)
Wim de Leur, voorzitter Vriendenfonds ASz; Dr. Erik von Meyenfeldt, longchirurg oncoloog; Peter Top, huisarts; Peter van der Meer, Voorzitter Raad van Bestuur Asz. (foto Thymen Stolk) (Foto: )

Evenement Schaatsen voor het Leven

Regio -  Het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis timmert stevig aan de weg. De voorzitter van het fonds, Papendrechter Wim de Leur, kijkt dan ook met tevredenheid terug op wat er de afgelopen jaren is bereikt. Particuliere donateurs, bedrijfsvrienden en een serie evenementen maakten het mogelijk om het ziekenhuis op tal van gebieden te ondersteunen. Recentelijk nog het ontwerp voor een nieuwe badkamer op de kinderafdeling. Maar ook belangrijk onderzoek op het gebied van bloedkanker kon ondersteund worden. En toch staan er nog zeer belangrijke doelen open.

Recentelijk werd De Leur benaderd door Dr. Erik von Meyenfeldt, longchirurg en oncoloog in het ASz. Dr. Von Meyenfeldt vertelde dat hij een belangrijk project aan het voorbereiden was om longkanker patiënten fitter op de operatie tafel te krijgen en ze na de operatie, ook thuis beter en intensiever te begeleiden, zodat hun genezingskansen zullen verbeteren.

Om die aanpak te realiseren zijn extra fondsen nodig. Bij elkaar rond de 25.000 Euro. De bestuursleden van het Vriendenfonds waren dermate onder de indruk van de plannen van Dr. Von Meyenfeldt, dat ze toezegden dat hij zijn plannen kon gaan uitwerken.

Alleen... dat geld is er nog niet. De Leur is duidelijk wat gespannen als hij vertelt over de manier waarop ze het bedrag bij elkaar willen krijgen.

"Het was het idee van een patiënt", vertelt hij. "die wees me er op dat we een prachtige ijsbaan hebben, recht tegenover het ziekenhuis en hij vroeg me of wij als vriendenfonds geen zin hadden om een sponsorproject rondom het thema schaatsen op te zetten. En zo ontstond bij ons het idee voor een heel nieuw evenement: 'Drechtsteden Winter Spelen', met als thema 'Schaatsen voor het leven'. Ook de datum staat: zaterdag 24 november.

Meedoen

Het wordt een bruisend evenement, waar iedereen aan kan meedoen. In de ochtend zijn er clinics voor basisschoolleerlingen, met langebaanschaatsen, shorttrack kunstrijden en ijshockey. 's Middags zijn er voor iedereen demonstraties van onder meer Freestyle Skating, IJsdansen, Schoonrijden en Para-IJshocey.

De schaatsliefhebbers, ervaren en onervaren, kunnen zich aanmelden voor het Rondje Dordt: 1, 5 of 10 kilometer. Dan is er de 'Iets Meer Marathon' en in de avond de "Drie uur van de Drechtsteden', waar teams in Estafette vorm aan kunnen meedoen.

"Alles staat", aldus De Leur, "nu nog de deelnemers". Hij roept de hele regio op mee te doen. "En echt, iedereen kan meedoen, oud, jong; ervaren of onervaren. Kijk op www.schaatsenvoorhetleven.nl en schrijf je in. Laat je sponsoren door vrienden en familie en het gaat ons lukken"

Meer berichten