Foto:

'Ik ben niet eenzaam, soms mis ik gezelschap'

Papendrecht - Helga (68) woont ruim 8 jaar in Papendrecht. De eerste jaren had ze weinig contacten. De term 'eenzaam' vindt Helga niet bij haar passen. "Iedereen voelt zich weleens alleen, maar ik ben niet eenzaam". Wel merkte Helga dat ze sociale contacten mist. Ze zou graag leuke activiteiten ondernemen met anderen en een keer een goed gesprek voeren.

door Suzanne van den Ouden, Sterk Papendrecht

Na een aantal keer in de krant te hebben gelezen over 'Koffie met..' in de bibliotheek, waagde Helga het erop en liep op dinsdagochtend binnen bij de koffieochtend. Ze had voor zichzelf een doel gesteld: "Ik wil nieuwe mensen leren kennen". Dit heeft goed uitgepakt, want inmiddels heeft Helga nieuwe contacten opgedaan en spreekt zij ook met mensen buiten de koffieochtend af.
"Je moet zoiets een kans geven, want pas na een aantal keer proberen kun je bepalen of het bij je past". Helga is niet iemand die makkelijk ergens naar binnen stapt. Dat is voor haar een drempel verteld ze. Toch heeft ze de stap gezet en dit heeft positief uitgepakt. Het is prettig dat mensen je aanhouden om een praatje met je te maken vertelt Helga, en dat gebeurd nu regelmatig.
Helga's boodschap voor iedereen die ook in deze situatie zit: Kom je huis uit en ga activiteiten ondernemen, want er komt niemand naar je toe. Dat klinkt misschien hard, maar Helga geeft aan dat je écht zelf de eerste stap moet zetten, ook al is dat spannend.
In Papendrecht zijn veel activiteiten om aan deel te nemen, wel vindt Helga het aanbod nog versnipperd. Ze heeft niet de oplossing om eenzaamheid tegen te gaan, maar ze wil hier wel over meedenken. In de Week tegen Eenzaamheid op 4 oktober neemt Helga daarom deel aan de bijeenkomst "Samen tegen Eenzaamheid" in CSG de Lage Waard.
Samen praten en ideeën uitwisselen om het thema eenzaamheid bespreekbaar te maken en van Papendrecht een nog fijnere gemeente te maken om te wonen en recreëren.

Ook u bent van harte uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Meld u voor 1 oktober aan via Sterk Papendrecht 078-6154741 of e-mail info@sterkpapendrecht.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer berichten