Wethouder Kees de Ruijter spreekt taalcoaches en taalcursisten toe
Wethouder Kees de Ruijter spreekt taalcoaches en taalcursisten toe (Foto: Bianca Nederlof)

Driejarig bestaan Taalpunt Papendrecht

Papendrecht - Dinsdag 4 september 2018, tijdens de Week van de Alfabetisering, vierde Taalpunt Papendrecht het driejarig bestaan. Ook wethouder Kees de Ruijter kwam lang voor koffie met wat lekkers erbij. Nadat hij met enkele taalcoaches en cursisten had gesproken, gaf hij te kennen onder de indruk te zijn van het werk dat het Taalpunt verricht.

De coördinatoren kijken terug op een goed jaar, waarin meerdere statushouders hun inburgeringsexamen hebben gehaald, bezig zijn met vrijwilligerswerk, aan een nieuwe opleiding zijn begonnen of betaald werk hebben gevonden.

Nog steeds blijven er aanmeldingen komen van mensen die graag ondersteuning krijgen bij het leren van het Nederlands, dus het Taalpunt is altijd op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers.

Als taalcoach kun je anderen helpen door een of twee uur in de week Nederlands met ze te spreken en te oefenen.

Nieuwe taalcoaches hoeven geen ervaring te hebben. Vanuit het Taalpunt zijn er voldoende materialen om mee te werken en er worden regelmatig trainingen en cursussen aangeboden. Ook is er gratis online e-learning beschikbaar voor beginnende taalcoaches.

Spreekt het je aan om taalvrijwilliger te worden? Kom vrijblijvend kennismaken op het spreekuur in de bibliotheek. Marijke, Irene en Bianca van het Taalpunt staan je graag te woord.

Spreekuur: Elke dinsdagmiddag van 14 tot 16 uur

Adres: Bibliotheek Papendrecht, Veerweg 135, 3351 HC Papendrecht

E-mail: taalpuntpapendrecht@gmail.com

Website: http://taalpuntpapendrecht.jouwweb.nl 

(ingezonden door Taalpunt Papendrecht)

Meer berichten