Aanwezigen en spreker Jan Peter Balkenende
Aanwezigen en spreker Jan Peter Balkenende (Foto: Joost Bastiaans)

Balkenende stort met stichting ANDERS inspiratie uit over de Drechtsteden

Papndrecht - Afgelopen woensdagavond liep het Apollo hotel in Papendrecht vol met zo'n 200 gasten die kwamen voor een avond inspiratie. De avond was georganiseerd door stichting ANDERS, de in 2015 in Papendrecht opgerichte stichting die kwetsbare hulpvragers verbindt aan lokale ondernemers. De hoofdspreker van de avond was niemand minder dan Jan Peter Balkenende. En inspirerend was het.

Het thema van de avond was "de kracht van de samenleving". De oud-minister-president was benaderd door de stichting en kwam belangeloos naar Papendrecht om hun missie kracht bij te zetten. Dat Nederland een krachtige samenleving heeft was voor Balkenende een inkoppertje waar hij graag over wilde komen vertellen.

De avond begon met een krachtige pitch namens stichting ANDERS waarna Balkenende de zaal verraste met een stortvloed aan verhalen uit zijn huidige en voormalige carrière. Dat deed hij met energie, passie, humor en zelfspot. Het was duidelijk dat hij zijn 'premiers-jasje' al een tijd niet meer aan heeft, en dat staat hem heel goed. Zelfs zijn skateboard-avontuur werd niet geschuwd. Maar vooral was hij een spraakwaterval van voorbeelden uit binnen- en buitenland die hem hebben geraakt de afgelopen jaren. Voorbeelden van mensen en initiatieven waarin de samenleving zelf naar elkaar omziet. Want zoals hij aanhaalt; "mensen komen tot hun recht in relatie tot anderen".

Na een toch enigszins politiek correcte, maar wel energieke Q&A met de zaal vind er een netwerk activiteit plaats waar de deelnemers zelf met elkaar worden verbonden. Een mooie manier om samen te proeven hoeveel we voor elkaar kunnen betekenen in het leven.

Tot slot heeft stichting ANDERS nog een verrassing voor de aanwezigen. De lancering en geboorte van een nieuw project: www.vierjeverjaardaganders.nl. Een website waar mensen de stichting kunnen ondersteunen door hun verjaardag ANDERS te vieren en hun leeftijd in euro's te doneren rond hun verjaardag. Aangezien de stichting zelf daarmee ook een beetje jarig is kregen de aanwezigen het eerste rondje tijdens de borrel cadeau. Een mooie avond die de titel van het seminar recht deed: een krachtige samenleving.

(ingezonden door stichting ANDERS)

Meer berichten