Foto:

Claire in Azië opgeleid tot yoga docente

Papendrecht - De Papendrechtse Claire volgde in Azië een met succes opleiding tot yoga docente. Tegenwoordig heeft ze een praktijk in Papendrecht.

Enkele jaren geleden werd de man van Claire voor zijn werk enige tijd uitgezonden naar Singapore en lieten ze samen huis en haard achter in Nederland. Dat lijkt een groot avontuur, maar als na enkele weken het vakantiegevoel wegebt, wordt het tijd om een zinvolle invulling aan je leven te geven. Haar man maakte lange dagen voor zijn werk, nieuwe vrienden staan niet vanzelf bij je op de stoep, dus nadat zij zich goed hadden gesetteld, besefte Claire dat deze tijdelijke verhuizing voor haar wel eens een ommekeer kon betekenen in haar persoonlijke leven. Wat wilde zij zelf nu echt? Wat vond zij zelf echt leuk om te doen? Wilde ze over een tijdje terug naar de stress van haar oude bestaan of was het tijd om haar leven compleet over een andere boeg te gooien?

Al snel sloot zij zich aan bij allerlei sportactiviteiten - de manier om nieuwe vrienden te maken - haalde haar brevet als divemaster en besloot een opleiding als yoga docente te volgen. Ze oriënteerde zich op de mogelijkheden en besloot haar opleiding te volgen op Bali. In de mystieke sfeer van dit eiland doorliep zij volgens een strak regime haar opleiding, sloot deze met succes af en terug in Singapore begon zij meteen met lesgeven.

Toen zij vorig jaar weer terug in Nederland kwam, was het voor haar duidelijk dat zij deze ingeslagen weg ook hier niet meer zou verlaten. Sterker nog, zij maakte hier de in Singapore begonnen opleiding tot Yoga therapeute aan de Indian Yoga Institute Vyasa onder leiding van Master Manoj Thakur af. Dat wil zeggen, alleen het laatste praktijkgerichte onderdeel handelde ze hier af.

Inmiddels is Claire naast yoga docente een gediplomeerd yogatherapeute. In augustus vorig jaar startte zij met haar yogalessen in het nieuwe sportcentrum in Papendrecht, maar daarnaast is het mogelijk om van haar specifieke kennis als yogatherapeute gebruik te maken in privé sessies van een uur.

"Yoga wordt steeds populairder", vertelt Claire. "Onlangs stond er zelfs een artikel in de krant over yogasessies bij defensie en politie. Gewoon onder werktijd. Dat lijkt misschien vreemd, maar yoga kan veel kantoorkwalen, maar ook blessures voorkomen, het leert mensen met stress om te gaan, zodat medewerkers bij regelmatig bezoek aan deze sessies productiever zijn voor hun werkgever."

Op de vraag of zij ook bedrijfsyoga kan geven, antwoordt zij bevestigend. "Natuurlijk, laten de bedrijven maar contact met mij opnemen om te bespreken hoe we dit voor hun bedrijf het beste kunnen invullen."

Een ding is duidelijk, haar tijdelijke emigratie naar Singapore heeft Papendrecht een bevlogen yoga instructrice opgeleverd. Wil je na het lezen van dit artikel contact met Claire opnemen, een proefles bijwonen of yogatherapie volgen, kijk dan voor meer informatie op www.alfabalans.nl .

Meer berichten