Jolanda Faro: de juiste motivatie

Ik las pas een prachtig artikel over hoeveel je kunt bereiken als je de juiste motivatie weet te vinden. Een jong meisje dat na een coma en hersenletsel, met de hulp van een geweldige therapeute, uiteindelijk weer heel veel dingen kan doen, die ze niet meer voor mogelijk had gehouden.

Ze heeft een doel voor ogen, en werkt daar naar toe. Is super gemotiveerd. En met de mensen om haar heen, die haar blijven motiveren en steunen, komt zij steeds dichter bij haar doel.

Dat is ook waar ik met de deelnemers van "Fight to get Fit", het levensstijl programma van Fit & Fun, mee aan de slag ga.

Veel mensen die willen afvallen of hun levensstijl willen veranderen "weten" voor hun gevoel wel hoe het moet. Ze vinden dat ze best al gezond eten en ook regelmatig bewegen, maar toch…..het lukt maar niet.

Eén van de (misschien wel belangrijkste) onderwerpen waar we mee aan de slag gaan, is het zoeken naar die intrinsieke motivatie.

Waarom wil je afvallen of een gezondere levensstijl? Om maatje 38 of 40 te kunnen dragen? Maar waarom wil je dat dan? Als je dieper gaat graven, blijkt er vaak veel meer achter te zitten. En als je dat ontdekt, ontdekt wat je échte reden is, kom je veel verder.

Het lukt je heus wel om wat kilo's af te vallen, of een paar weken niet te snoepen. Maar hoe komt het dan dat je dit niet zo lang volhoudt? Je wil toch niet steeds 5 kilo afvallen en er weer 6 aankomen?

In de 3 maanden van het programma leer je jezelf beter kennen, en kun je rustig de tijd nemen om dingen te gaan veranderen. En dan werkt het ook langdurig! Op 20 september starten we weer met een nieuwe groep …

www.fitenfun.eu

Meer berichten