Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. (foto: pr)
Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. (foto: pr) (Foto: )

Oogsttijd start, houd rekening met modder op de weg

Regio - Het (natte) weer en de oogsttijd kan in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden gladde wegen opleveren. In sommige gevallen kan er modder op de weg liggen en verkeersonveilige situaties veroorzaken.

Alle reden om voorzichtig te zijn. Het Waterschap Rivierenland en de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden willen dit voorkomen. Zij vragen het landbouwverkeer en andere weggebruikers om rekening met elkaar te houden.

"Modder op de weg kan een gevaarlijke situatie veroorzaken, zeker als het gaat regenen. Door regen kan de weg namelijk spiegelglad worden, met kans op slipgevaar. Ziet u modder op de weg liggen of ziet u een modderbord langs de weg staan, neem dan alvast gas terug. Afremmen kan, maar alleen als de modder ver weg is. Rijdt u al over de modder, ga dan niet remmen en laat het gas los. Trap eventueel de koppeling in en stuur rustig. Laat de auto rustig uitrollen", waarschuwen de wegbeheerders.

Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. Als ze modder achterlaten bij hun werkzaamheden, zetten ze een modderbord langs de weg. Daarnaast zorgen zij er tijdig voor dat de weg weer schoon is.

Meer berichten


Shopbox