Één van de dames heeft in haar galajurk het bordje Korfbalhoofdstad van Europa omgedoopt tot Volleybalhoofdstad. (foto: Flits)
Één van de dames heeft in haar galajurk het bordje Korfbalhoofdstad van Europa omgedoopt tot Volleybalhoofdstad. (foto: Flits) (Foto: )

Flitsfeest voortaan elk jaar

Papendrecht - Volleybalvereniging Flits timmert goed aan de weg. Nadat vorig jaar op feestelijke wijze het 55 jarig jubileum op de ijsbaan is gevierd, heeft men besloten hier een jaarlijks terugkerend feest van te maken: Het Flitsfeest.

door Ina Florusse

Mede dankzij allerlei inspanningen van de jeugdcommissie groeit Flits en gaat nu met 22 teams de competitie in. Tijdens het Flitsfeest hoopt men de jeugd weer te huldigen na de halfjaarlijkse kampioenschappen. Behalve de trainingen en de wedstrijden, is men bij Flits zeer actief in het op de kaart zetten van hun club. Gertjan Strietman (voorzitter) en Raimund Mussich (technische commissie) doen verslag.

Gertjan en Raymond zijn het erover eens. Ondergetekende kreeg een titel die niet veel verslaggevers ten deel zal vallen, namelijk: "Geestelijk moeder." Reden? Tijdens een vorig jaar gehouden interview bij volleybalvereniging Flits liet Gertjan zich een jaartal ontvallen. Een snelle rekensom maakte al snel duidelijk dat Flits 55 jaar jong was. Uw verslaggever opperde dat dat wellicht een feestje waard was, wat meteen gretig aanvaard en vastgelegd werd in datzelfde artikel in het Papendrechts Nieuwsblad. Het werd een succesvol feest op de ijsbaan. "Zo succesvol, dat we er een jaarlijkse traditie van gaan maken: 'Het Flitsfeest'. Tijdens Het Flitsfeest hopen we onder andere de jeugd weer te huldigen."

"Flits groeit enorm. We gaan nu met 22 teams de competitie in, waarvan er 5 CMV teams zijn." Dit zijn de basisschoolkinderen. Net als elke sportclub wil ook Flits graag duidelijk maken dat er een volleybalvereniging in Papendrecht is. "Wat gaan we doen? Op 2 november het bedrijventoernooi, bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden. Dat wordt een compleet verzorgde avond, inclusief eten, en daarna lekker sporten. Uiteraard zullen de eerste drie winnende teams met een prijs worden beloond."

Eind oktober zal er door supermarkt Jumbo, met twee vestigingen in Papendrecht, een fotoplaatjesactie van start gaan, met bijbehorend magazine, waarin ruimte voor de foto's, verhalen en historie. "Dat wordt dus plaatjes sparen van onze teamgenoten. Begin januari organiseert de jeugdcommissie weer een ouder-kindtoernooi, inclusief oliebollen.
En naast dit alles hebben we ook nog het Masterteam, dat zijn oud-spelers van hoog niveau. Zij doen jaarlijks mee aan de Nederlandse kampioenschappen, en hebben al twee jaar op rij gewonnen. Afgelopen jaar werden ze in Papendrecht zelfs sportteam van het jaar.
Aanstaande zaterdag 8 september hopen we ze voor de 3e keer op rij te zien winnen in Utrecht."
No een leuke anekdote? "Na hun laatste overwinning heeft één van de dames in haar galajurk het bordje Korfbalhoofdstad van Europa omgedoopt tot Volleybalhoofdstad. Blijkbaar was niet iedereen het hier mee eens, het bordje heeft er niet heel lang gehangen. Maar het was wel heel hilarisch", besluiten beide heren.

Meer berichten