Bewoner mevrouw Van Yren van medewerker Ester van Efferen onthulden samen de BrainTrainer. (foto: pr)
Bewoner mevrouw Van Yren van medewerker Ester van Efferen onthulden samen de BrainTrainer. (foto: pr) (Foto: )

Bewoners De Waalburcht ontvangen BrainTrainer

Papendrecht - Bewoners van zorgcentrum De Waalburcht ontvingen woensdag 8 augustus uit handen van Esther van Efferen (Rabobank Drechtsteden) een BrainTrainer. Met deze handzame computer kunnen de bewoners spel en hersengymnastiek combineren: alleen of in een groeps. De aanschaf was mogelijk dankzij steun van het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden.

Bewoners kunnen alleen of samen met medewerkers, vrijwilligers of bezoekers de BrainTrainer gebruiken. 'Door het spelen van de spellen, waaronder puzzels en quizzen, activeren de bewoners hun geheugen', vertelt Marianne Dubbeldam, activiteitenbegeleider en coördinator vrijwilligers in De Waalburcht. 'Spel en training zorgen voor een positieve beleving omdat het tempo individueel kan worden ingesteld.' In de spellen zijn vragen en foto's verwerkt die aansluiten op de actualiteit én op het verleden. Dat nodigt uit om hier met anderen over te praten en herinneringen op te halen.

Na de overhandiging konden de aanwezige bewoners en medewerkers meteen de proef op de som nemen. Marianne: 'De bewoners hadden nagenoeg geen uitleg nodig, omdat het zich vanzelf wijst. Er werd meteen fanatiek gespeeld en daar is het natuurlijk ook voor bedoeld.'

Voor de BrainTrainer ontving Rivas Zorggroep een donatie van het Rabofonds. Dit fonds verleent financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Leden van de commissie van het Rabofonds beoordelen viermaal per jaar de ingezonden aanvragen. Voor meer informatie over het Rabofonds: www.rabobank.nl/drechtsteden.

Meer berichten