Er was een clinic klimmen bij Mountain Network voor alle kinderen vanaf 8 jaar in samenwerking met Sportstimulering.
Er was een clinic klimmen bij Mountain Network voor alle kinderen vanaf 8 jaar in samenwerking met Sportstimulering. (Foto: COKD)

Kids sporten en gaan terug in de tijd

Papendrecht - De zomervakantie is sportief begonnen bij kinderopvangorganisatie COKD. Voor de tweede keer werden de COKD Zomerspelen gehouden bij bij DeetosSnel in Dordrecht. Het was een week waarin de BSO-kinderen uit Papendrecht en Dordrecht zeer uiteenlopende sport- en spelactiviteiten konden doen.

De Zomerspelen werden georganiseerd in samenwerking met studenten van Da Vinci Sport en Bewegen. Er was voor de kinderen een uitgebreid programma met verschillende sporten.

Nieuwe sporten

Niet alleen de bekende sporten zoals voetbal, bootcamp, estafette en knotshockey stonden op het programma. Ook een aantal externe partijen werden benaderd zodat kinderen kennis konden maken met nieuwe sporten. Zoals een workshop Capoeira, een korfbalclinic door echte trainers van DeetosSnel, een clinic klimmen bij Mountain Network voor alle kinderen vanaf 8 jaar in samenwerking met Sportstimulering.

Lasergamen

En swingende steplessen en coole freerunlessen gegeven door Honderd Procent DVO. Daarnaast konden kinderen ook lasergamen, Dat bleek een van de favoriete activiteiten.

Reis door de tijd

Naast de sportieve week staat de rest van de vakantie bij de BSO's in het teken van een 'reis door de tijd'. De kinderen kunnen meedoen aan een riddertoernooi, dinosaurussen van dichtbij bekijken en toverdrank drinken om de Romeinen te verslaan. Zes weken lang gaat COKD samen met mascotte teQ op reis door de tijd en beleven de kinderen spannende avonturen met een 'tijdmachine'. Op de verschillende BSO-locaties biedt COKD activiteiten die passen bij deze tijdsperioden Daarnaast denken de kinderen na over hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.

Campingweek

De laatste week van de vakantie gaan kinderen van de BSO-locaties verschillende dagen naar de campingweek. COKD heeft een speciale pop-up BSO gerealiseerd bij het Stayokay hostel aan de rand van het Nationaal Park De Biesbosch. Hier beleven de kinderen veel mooie avonturen in het prachtige natuurgebied. Al bij al, biedt de zomer voor COKD kinderen heel veel uitdagingen.

Meer berichten