Jaarlijks houdt SIHVPa een picknick in het Vondelpark. Het evenement Zing Nederlands Met Me is nieuw voor Papendrecht.
Jaarlijks houdt SIHVPa een picknick in het Vondelpark. Het evenement Zing Nederlands Met Me is nieuw voor Papendrecht. (Foto: SIHVPa)

Zing Nederlands Met Me: verbroedering in De Willem

Papendrecht - Samen zingen verbroedert. Het is leuk en het helpt mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn die op een ontspannende manier te leren. Dat is de achterliggende gedachte van het evenement Zing Nederlands Met Me, dat zaterdag 8 september plaatsvindt in theater De Willem.

Iedere Papendrechter die graag zingt, is welkom in het theater. Tijdens Zing Nederlands Met Me worden vijf eigentijdse Nederlandstalige liedjes gezongen. Eerst wordt onder leiding van een dirigente geoefend waarna de liedjes in hun geheel worden uitgevoerd. Een gelegenheidsband zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Plezier voorop

Het evenement is een initiatief van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa). De stichting kan de sing-in organiseren dankzij een financiële bijdrage van de A.A. de Haanstichting. "Zingend een andere taal leren is leuk en gaat sneller. Het helpt om te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. We hopen dan ook dat veel Papendrechters meedoen, zowel vluchtelingen als mensen die hier al langer wonen. Plezier staat voorop", aldus de organisatie die zich liet inspireren door gelijknamige evenementen in andere steden. Zo zijn er al enkele jaren drukbezochte edities van Zing Nederlands Met Me in Paradiso Amsterdam.

SIHVPa

De SIHVPa maakt statushouders in Papendrecht wegwijs in de samenleving. Vrijwilligers van de stichting geven steun op allerlei gebied, maar zijn vooral actief als taalmaatje. Sinds de start in 2016 heeft de SIHVPa ruim 50 taalmaatjes gekoppeld aan statushouders(gezinnen). Voor de vluchtelingen en vrijwilligers worden diverse activiteiten op touw gezet zoals een jaarlijkse picknick in het Vondelpark en twee keer per jaar een Meet & Eat waarin ontmoeting centraal staat.

Gratis

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is de toegang tot Zing Nederlands Met Me gratis. Het zingen duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om - voor eigen rekening - wat te drinken en na te praten.

Meer berichten