Het team van het Develstein College uit Zwijndrecht dat net als een team van CSG De Lage waard een prijs won in de zorginnovatieprijs van Smart Lectures.
Het team van het Develstein College uit Zwijndrecht dat net als een team van CSG De Lage waard een prijs won in de zorginnovatieprijs van Smart Lectures. (Foto: Bureau Drechtsteden)

App van leerlingen CSG De Lage Waard

Papendrecht - Onlangs presenteerden schoolteams van De Lage Waard in Papendrecht en het Develstein College in Zwijndrecht hun ideeën voor zorginnovaties aan het bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Het team van CSG De Lage Waard won eerder de publieksprijs van Smart Lectures. Zij presenteerden een idee voor een Duchenne-app. De app stimuleert kinderen met deze spierziekte om revalidatieoefeningen die helpen om pijn en angst te overwinnen goed en met plezier te doen.

Informatica

Esther, Lisan, Demy en Lieke willen de app daadwerkelijk gaan ontwikkelen: "Twee van onze teamleden hebben informatica in hun pakket, dus dat moet wel lukken."

Complimenten

De presentaties werden bijgewoond door enkele geïnteresseerde bedrijven, waaronder HIA 3D. Marcel Massing, directeur van de 3D-studio uit Hendrik-Ido-Ambacht, is vanaf het begin betrokken bij Smart Lectures en was ook één van de juryleden. "Complimenten voor wat deze leerlingen hebben neergezet. Wij helpen ze graag verder om deze apps ook daadwerkelijk te ontwikkelen."

Game

Het team van het Zwijndrechtse Develstein College won de juryprijs met een game waarmee iedereen snel en op een leuke manier veel kan leren over ziektes en aandoeningen. "We zochten naar een actieve, speelse manier om bij te dragen aan acceptatie en begrip voor ziektes", lichtten de vier hun prijswinnende idee toe.

'Vermarkten'

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is ook erg geïnteresseerd in het toepassen van deze en de Papendrechtse app. Een 'zorggerelateerd' bedrijf en een IT-bedrijf hebben al aangegeven de Zwijndrechtse app te willen ontwikkelen en 'vermarkten'. De leerlingen blijven daarin als bedenkers van de app nauw betrokken.

Crossovers

Smart Lectures zijn inspiratiesessies, die mede georganiseerd worden door de Drechtsteden en bedoeld zijn om de interesse van leerlingen voor wetenschap en technologie te prikkelen. De bijeenkomsten vloeien op hun beurt voort uit de crossovers die in toenemende mate binnen en buiten verschillende sectoren in de Drechtsteden plaatsvinden. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven zien steeds meer de meerwaarde van ontmoetingen tussen verschillende sectoren en de kennisuitwisseling en samenwerking die daaruit ontstaat.

Mooie en belangrijke mix

Bestuursvoorzitter Peter van der Meer: "Technologie en zorg zullen de komende jaren nòg meer met elkaar verweven worden. Het is daarom goed om jonge mensen nu al te inspireren, zodat zij straks een vervolgopleiding kiezen en gaan werken in die mooie en belangrijke mix van zorg en technologie.'

 

Meer berichten