Foto:

Inschrijven voor nieuw seizoen JeugdTheaterSchool Papendrecht

Papendrecht - Het was best een stoer avontuur, vanuit stilstand een theaterschool beginnen. René van Engelen, oud-directeur van obs De Viermaster, en Erik Groeneweg, directeur van Theater De Willem, vonden het onbestaanbaar dat er in Papendrecht geen Jeugdtheaterschool zou zijn dus toen Jeugdtheater Hofplein de Papendrechtse dependance sloot, wierpen zij zich op. Veel meer dan een paar van de allerbeste theaterdocenten en een idee over hoe zo'n school eruit zou moeten zien hadden ze niet, maar het pakte goed uit: het allereerste seizoen speelden er uiteindelijk 70 leerlingen mee op de slotvoorstelling!

Erik Groeneweg: "Dat was wel een bijzonder moment, vooral omdat die voorstelling ook helemaal door de leerlingen bedacht was. Dat was voor ons het uitgangspunt: lekker toneelspelen, zingen en dansen, maar ondertussen ook allerlei andere dingen leren, zoals creatief bezig zijn, samenwerken, naar elkaar luisteren, je concentreren, angsten overwinnen." René van Engelen vult aan: "De Viermaster stelt de repetitieruimte beschikbaar, maar we wisten vanaf het begin, dat de school voor álle Papendrechtse leerlingen toegankelijk moest zijn. Dat is goed gelukt, er komen zelfs leerlingen van buiten Papendrecht. En wat is er nou mooier dan optreden op het grote podium van De Willem?"

In september gaat het tweede seizoen van de JeugdTheaterSchool van start met lessen in zang, dans en toneelspelen op de dinsdagmiddag en –avond. Leerlingen en aspirantleerlingen uit de groepen 3 t/m 8 en de brugklas kunnen zich vanaf nu inschrijven. Het inschrijfformulier en alle informatie over lesgeld, lestijden en de proefles zijn te vinden op www.theaterdewillem.nl/jeugd-theaterschool.

Meer berichten