Foto: Pieter van den Berg

Vluchtelingen en (taal)maatjes aan de picknick

Het Vondelpark was zaterdagmiddag het decor van de jaarlijkse picknick voor statushouders en hun taalmaatjes. Een kleine honderd gasten - jong en oud - genoten van de meegebrachte lekkernijen. Syrische schotels en gerechten uit de Eritrese keuken stonden naast oerhollandse krentenbollen en poffertjes. De picknick is een initiatief van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht (SIHVPa).

Elke gast had wat lekkers gemaakt (of gekocht) en meegebracht naar de picknick. Speciaal voor de kinderen waren er spelletjes en een door het Woonfonds beschikbaar gesteld springkussen. Het Springhuis met ballenbak bleek een schot in de roos.

De ontmoeting voltrok zich in een prima sfeer, onder een weldadig zonnetje. Wethouder Corine Verver kwam een kijkje nemen op de picknick en sprak met verschillende statushouders.

Helpende hand

De SIHVPa biedt een helpende hand aan vluchtelingen (statushouders) in Papendrecht. De vrijwilligers van de stichting helpen de statushouders bij het spreken en schrijven van de Nederlandse taal.

De stichting wil verbindingen smeden tussen vrijwilligers en statushouders. Hiervoor worden momenten van ontmoeting georganiseerd. Behalve de jaarlijkse picknick is er een twee keer per jaar een Meet & Eat waarbij statushouders en hun maatjes samen de maaltijd gebruiken. Dit najaar wordt daar een nieuwe activiteit aan toegevoegd: Zing Nederlands Met Me. Bij dit evenement staat samen zingen centraal.

Wachtlijst

Op dit moment helpen de vrijwilligers van de SIHVPa vijftig statushouders(gezinnen). Door het enthousiasme van de statushouders die al een (taal)maatje hebben, melden zich regelmatig nieuwe statushouders aan. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook altijd welkom. Wie belangstelling heeft om taalmaatje te worden, kan op de website www.sihvpa.nl meer informatie vinden. Aanmelden kan per e-mail via coordinator@sihvpa.nl.

Meer berichten