Hoeveel baantjes zwem jij dit jaar?
Hoeveel baantjes zwem jij dit jaar?

Zwem4daagse 18 t/m 21 juni Doe mee!

Papendrecht - Vanaf maandag 18 juni t/m donderdag 21 juni 2018 wordt in het buitenbad van Sportcentrum Papendrecht de Nationale Zwem4daagse gehouden. Dit jaar wil zwemvereniging de Geul er weer een leuk en gezellig festijn van maken!

Vier avonden lang zwemmen de deelnemers vanaf 19:00 uur de door hen gekozen afstand en sponsoren hiermee FCMH . De laatste avond wordt traditioneel afgesloten met het Muntjesduiken!

Al sinds 1969 wordt door de KNZB ieder jaar de Nationale Zwem4daagse georganiseerd. Doel van de Nationale Zwem4daagse is het zwemmen aantrekkelijker te maken voor iedereen die niet direct bij een vereniging betrokken is, maar toch graag op een recreatieve wijze wil zwemmen.

De formule van de Zwem4daagse is eenvoudig. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 250 of 500 meter. Na 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd. Deze sportieve prestatie wordt voor alle deelnemers beloond met een medaille.

Sponsorzwemmen

Onder het motto “Alle baantjes tellen mee!” gaat het sponsorgeld van de Zwem4daagse dit jaar naar Family in Christ Mission Holland (FCMH.nl)

Zij gaan in april 2019 de kinderen van 5 basisscholen in Zambia verrassen met met o.a. schoolspullen. Kinderen in dit land kennen geen luxe. Schoolspullen moeten ze zelf kopen. En hebben je ouders geen geld hiervoor dan betekent dit dat je niet naar school kan! FCMH wil 2000 arme kinderen in de regio Mazabuka blij maken. Deze organisatie uit Alblasserdam heeft de afgelopen 25 jaar al veel mogelijk gemaakt in deze regio. Zo is er o.a. een ziekenhuis, weeshuis en een préschool opgericht en vinden er veel mensen hun werk op deze missiepost, die zoveel mogelijk zelfstandig functioneert. De afgelopen jaren hebben ze zich gericht op de bouw en oprichting van basisscholen. Wil je meer weten over deze stichting kijk dan op fcmh.nl

Alle deelnemers ontvangen een sponsorkaart. Vervolgens zoek je mensen die jou willen sponsoren. Het is tenslotte voor een goed doel. Allemaal meedoen dus! En is je sponsorkaart vol? Vraag gerust een nieuwe bij aan bij een van onze organisatoren!

Inschrijving

Inschrijven kan persoonlijk op maandag 18 juni van 17:00 tot 19:45 uur in de hal nabij de kassa van het Sportcentrum. Ook een mogelijkheid is om een inschrijfformulier uit te printen vanaf de website www.zvdegeul.nl en in te leveren bij de kassa van het zwembad of op het adres Heidezoom 21 (vergeet dan niet het inschrijfgeld bij te sluiten). De organisatie is in handen van Zwemvereniging De Geul in samenwerking met het Sportcentrum.

Elke 100e inschrijving krijgt gratis een zwemabonnement. Deelname kost € 5,00. Toeschouwers kunnen gratis naar binnen. Deelnemers moeten tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Meer berichten