Foto:

Succesvol bezoek VV Drechtstreek aan Blomberg

Papendrecht - Voor de derde keer ging een groep voetballers van de VV Drechtstreek een bezoek brengen aan Blomberg-Cappel.voor deelname aan het " Sportfest" op 2 en 3 juni Naast voetbal werd er aandacht besteed aan Spel zonder grenzen en atletiek. Het jeugdelftal JO15-3 werd begeleid door 3 vaders en 2 moeders. Als supporters reisden mee Ton en Ria Schimmelpenningh.ook De senioren van Drechtstreek 8 waren uitgenodigd voor een potje voetbal en een biertje.

Het jeugdtoernooi speelde zich af op het bosrijk gelegen "Waldstadion". De tegenstanders kwamen allen uit de directe omgeving van Blomberg . De eerste wedstrijd hield JO15 goed stand en eindigde in een gelijkspel. Helaas werden de volgende wedstrijdjes verloren met steeds een minimaal verschil. Het jeugdelftal eindigde als vierde.

Na het tournooi werd gestart met "Spiel ohne Grenzen" .Verbazend hoe men elk jaar nieuwe spellen verzint. Door vele Drechtstrekers werd met plezier en gelach deelgenomen. De leiding van JO15-3 kwam als winnaar van de 12 deelnemende groepen uit de bus en veroverde de wisselbokaal. De groep was het onmiddellijk met elkaar eens : volgend jaar moeten we de bokaal verdedigen!

De zondag stond in het teken van atletiek. De jongeren toonden , aangevoerd door hun leider Rene, veel ambities om deel te nemen aan de drie onderdelen , 100 meter hardlopen, kogelstoten, en verspringen. Alle spelers haalden de limieten en kregen een certificaat.

Na de atletiek was het de beurt aan de senioren. Zij speelden een volledige wedstrijd tegen een combinatieteam uit de omliggende dorpen onderdeel van de Gemeente Blomberg. Het was zonder meer de moeite waard om het spel te aanschouwen . Een eerlijke wedstrijd met weinig overtredingen. Het feit dat Drechtstreek 8 net niet kon winnen lag voornamelijk in het leeftijdsverschil. De Blombergers waren toch wel een een stuk jonger.

Ook duidelijk waarneembaar waren de gesprekken tussen Blombergers en Papendrechters over vele zaken die ons wederzijds bezighouden.Ook verstevigt daarmee de meer dan 40 jarige band tussen de partnersteden Blomberg en Papendrecht.

De twee teams van VV Drechtstreek kunnen terugkijken op een geslaagd weekend, met ontzettend gastvrije, vriendelijke Blombergers die ervoor zorgden dat ze zich heel erg welkom voelden.

(bron: VV Drechtstreek)

Meer berichten