Foto: Arjan van der Plaat

Lage Waard doet mee aan prijsvraag voedselbos Noordhoekse Wiel

Papendrecht - Het College van B en W in Papendrecht heeft ingestemd met het plan een voedselbos te creëren in het Noordhoekse Wiel (Papendrechts Nieuwsblad 16 januari 2018). Leo Quist van de Sociale Moestuin Papendrecht heeft dit plan naar een ontwerp van Marco Malta ingediend. Eind juni wordt het voedselbos geopend. Aan de opening is een prijsvraag verbonden: "Bedenk een mooie naam voor Het Voedselbos".

Tijdens het succesvolle open huis van scholegemeenschap CSG De Lage Waard werden alle bezoekers die de biologielokalen bezochten, uitgedaagd een mooie naam te bedenken.

Uit de inzendingen zijn twee prijswinnaars geselecteerd. In de categorie leerlingen heeft Lieve van der Jagt met haar verzonnen naam 'De voedseldrive, eat & go' consumptiebonnen gewonnen die beschikbaar zijn gesteld door Markies Catering. In de categorie ouders en basisschoolleerlingen heeft Rinze van Wijk met de 'Noordhoekse Heerlijkheid' een consumptiepakket van supermarkt Jumbo in ontvangst mogen nemen.

Alle inzendingen van CSG De Lage Waard zijn ingediend bij De Sociale Moestuin. Overigens is de prijsvraag voor alle inwoners van de gemeente Papendrecht uitgeschreven.

Eind juni wordt de gekozen naam op de opening van het nieuwe voedselbos bekend gemaakt.

Meer berichten